Srijeda, 31 Srpanj 2019 13:24

Šibenski gradski komorni orkestar svirao klasiku i Arsena na neobičnom mjestu-u amfiteatru Stinice uz Krku

Napisala: 
Šibenski gradski komorni orkestar svirao klasiku i Arsena na neobičnom mjestu-u amfiteatru Stinice uz Krku

Nakon što je šibenski komorni orkestar oduševio nedavno Šibenčani svojim koncertom na Kavi za Arsena, jučer su nastupili na jednom posve neobičnom mjestu za održavanje takvih događaja - u amfiteatru na Stinicama u NP Krka, u sklopu manifestacije Zvuci Krke.

S vidikovca u Brištanima Donjim, na kojemu u pogledu uživa i kameni kralj Petar Svačić, serpentine se spuštaju do obale, na kojoj je rekonstruirano pristanište za brodove. u tom prirodnom raju se nalazi i obnovljeni objekt za prihvat posjetitelja s uređenim okolišem i manjim amfiteatrom za koncerte i priredbe u okviru Krkina kulturnog ljeta,a članovi komornog orkestra i njihovi gosti su taj prostor oplemenili milozvučnom glazbom.

Taj amaterski orkestar, sastavljen je od učenika osnovne i srednje Glazbene škole Ivana Lukačića u Šibeniku i pravi je glazbeni dragulj u moru talenata šibenskoga kraja. Na njihovom repertoaru nalaze se skladbe velikih majstora klasične glazbe, ali i obrade modernih skladatelja. Na Stinicama su izveli nekoliko popularnih klasičnih skladbi i dio bogatog repertoara Arsena Dedića. Uz orkestar, pod ravnanjem Jure Celića, profesora violine, nastupili su i solisti: sopranistica Tea Slavica, violinistica Petromila Jakas te flautistice Nikolina Kapitanović i Morana Živković kao i klapa Stina.

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!