Datum objave: 24. Lipanj 2019

Arsen je snimio album "Arsen pjeva djeci", a djeca su sinoć na MDF -u pjevali Arsenu

Diana Ferić
Diana Ferić

 Djeca su sinoć na ljetnoj pozornici MDF -a, između Gradske vijećnice i katedrale pjevali Arsenu, a pridružili su im se Arsenov sin Matija te glazbena diva Gabi Novak tako da se ta glazbena večer pretvorila u prvorazredni događaj za sve uzraste, događaj pun Arsena i Šibenika. Uz festivalski dječji zbor Zdravo maleni nastupili su dječji zbor Cvrčak iz Šibenika te udruga 'Glazbeni talenti – Music Talents' Split oduševio je mnogobrojnu publiku svih naraštaja. S jednakom strašću pjevali su Arsenova 'Kuća pored mora' i 'Bubamarac'.

 

Koncert 'Djeca pjevaju Arsenu' bio je rasprodan danima ranije, a ulaznicama se nadalo do posljednjeg trenutka.

Rođeni Šibenčanin, Arsen Dedić dobio je posvetu u rodnom gradu kojoj bi se možda i najviše veselio. Njegova umjetnička ostavština živi kroz njegovu obitelj i djecu, mlade glazbene talente okupljene u dječjim zborovima Zdravo maleni i Cvrčak, zborovima s kojima je Arsen surađivao za života.

 

"Arsen pjeva djeci"  jedan je od njegovih glazbenih albuma, a od ove godine, Međunarodni dječji festival osmislio je koncertnu večer posvećenu upravo njemu i njegovom stvaralaštvu za djecu i odraslu publiku. Koncert na jednom od najljepših renesansnih trgova na Jadranu, koji su htjeli poslušati svi, trebao bi zaživjeti i postati neodvojiv dio Festivala koji uživa podršku mnogih uključujući Hrvatsku turističku zajednicu, kažu  organizatori MDF-a.

 

Večer u kojoj su se Arsenova pjesma i publika sjedinili u čaroliji stvaralaštva jednog umjetnika, a u kojoj su šibenska i splitska djeca, Gabi i Matija dali sve od sebe ostat će zapamćena još dugo. Uspomena na velikog Arsena Dedića nastavlja živjeti na pozornici Međunarodnog dječjeg festivala!
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3