Datum objave: 21. Lipanj 2019

Ansambl Bonaca proslavio svojih prvih 40 godina s prijateljima i brojnom publikom

Diana Ferić
Diana Ferić

Ansambl Bonaca uspio je na slavljeničkom koncertu povodom svog 40. rođendana, održanom u četvrtak napuniti tvrđavu svetog Mihovila što već dovoljno govorio o njihovoj popularnosti. Zanimljivo je da su u svemu tomu bili iznimno skromni i da su rođendansku fešti prepustili svojim gostima velikim imenima hrvatske glazbene scene - klapi Cambi, Petru Graši, Tedu Spalatu i Zorici Kondži, a koncert nije prošao ni bez šibenske mezzosopranistice Nere Gojanović koja je s njima dugo surađivala. Publika je od samog početka, od prve Grašine pjesme pjevušila s izvođačima. U jednom trenutku  Bonaci su se na pozornici pridružili svi oni koji su od osnivanja do danas bili njezini članovi.

Svoju su rođendansku proslavu posvetili Oliveru Dragojeviću pa ih je tako pratio njegov bend Dupini, Tedi Spalato je odlično otpjevao Galeba", slavljenici su također izveli nekoliko Oliverovih pjesama da bi koncert završio tako što su svi izvođači otpjevali "Vjeruj u ljubav i Cesaricu.
Zorica Kondža je bila odlično raspoložena pa se čak i zezala s bjelinom svojih nogu i ponudama nekih prijatelja da im posluži kao mamac u lovu na hobotnice, a koncert će biti zapamćen i po tomu kako je Tedi Spalato bravurozno izveo "Dalmatino povišću pristrujena".

 

Osnivač "Bonace", koja se najprije predstavljala kao klapa, a kasnije kao ansambl je Ivo Mikuličin koji im je bio i voditelj, manager, tekstopisac i sinoć su mu uručili posebnu zahvalnicu, a ansambl Bonaca dobio je i posebno priznanje Hrvatske glazbene unije koje je sadašnji voditelj Goran Gulin primio iz ruku Vojmira Roše.  

Iz kategorije: Kultura