Datum objave: 16. Studeni 2018

Jagoda Sablić izradom lutaka "zaludila" stotinjak klinaca,a rezultat možete vidjeti u Gradskoj knjižnici

Diana Ferić
Diana Ferić

Ogromno zanimanje djece vladalo je za sudjelovanje na lutkarskoj radionici koju je proteklih dana u Gradskoj knjižnici vodila Jagoda Sablić, a sinoć je i otvorena izložba lutaka koje su izradili. Prijavilo se čak gotovo stotinu djece što je iznenadilo i organizatore. Ta tri dana su, izrađujući lutke, zaboravili na mobitele i videoigrice.


„Organiziranje ove radionice bio je normalan slijed nakon što je je izložba Jagode Sablić u Knjižnici povodom Svjetskog dana lutkarstva "Lutke vam pričaju dječje snove" izazvala veliki interes, djece, teta, učiteljica, baka , djedova“, kazala je na otvorenju izložbe voditeljica dječeg odjela Gradske knjižnice Marina Šimić,

Jagoda Sablić nije krila da je presretna zbog tolikog odaziva djece s kojom je odlično surađivala.

„Javili su se cijeli razredi i to III a, IIIb, IIIc OŠ Juraj Šižgorić pod vodstvom Helene Šarić, Katice Olivari i Anite Matić. Pojedinačno, bilo je upisano još dvadesetero djece u dobi od 6 do 12 godina. Tražili su da radionica traje cijeli tjedan. Radile su se glave lutaka od prirodnih materijala,vune, kartona, recikliranog materijala tako da se djecu i ekološki osvještavalo“, istaknula je Jagoda Sablić koja je djeci obećala da će kao članica UNIMME i kao zaposlenica MDF-a napraviti sve da se konačno u Šibeniku osnuje kazalište lutaka.

Jagoda Sablić uspješno je nastupila sa svojom predstavom "Kako su zle vještice pretvorile princa Hrvoja u žapca" za koju je sama izradila sve lutke na na Legendfestu, 80 lutaka je bila izložila u Velikom taboru te u Gradskoj knjižnici i Dalmare centru u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Kultura