Datum objave: 06. Rujan 2018

Bryan Ferry na prepunoj tvrđavi svetog Mihovila oduševio svojim glasom, ali i očuvanim seksipilom

Diana Ferić
Diana Ferić

Bryan Ferry svakako je najveća zvijezda koja je do sada nastupila na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku, a koncert koji je održao u srijedu uvečer ispunio je očekivanja velike većine u prepunom gledalištu.

 

 

Koncert je otvorio s "The Main Thing" sa svog poznatog albuma „Avalon“ uz potporu  pratećeg osmeročlanog benda i nastavio sa "Slave To Love", najpoznatijom pjesmom iz svoje solističke ere. Publika ga je odmah dočekala pljeskom. Neki su isti čas krenuli plesati ispred bine da mu budu što bliže no organizatori im to nisu dopustili jer su se bunili gledatelji iz prvih redova koji su kartu platili 430 kuna pa su zahtijevali i da imaju nesmetan pogled. Inače, karte za taj koncert Bryana Ferrya planule su čim su puštene prošlog proljeća u prodaju, a kasnije su se navodni prodavale i za više od 1 000 kuna.

 

Na repertoaru su bile poznate Ferryjeve pjesme iz njegove solističke karijere, primjerice "Let's Stick Together" , ali i neke koje publici nisu toliko „ u uhu“ te hitove koje je imao s grupom Roxy Music poput "More Than This" ili "Love Is The Drug". Pri kraju koncerta svi su bili na nogama, a plesačima se napunio i prostor ispred bine. Svjetlosni efekti su „šarali“ po publici koja je uglas pjevala s Ferryjem.

 

 

Nagrađen je salvom pljeska i zvižducima oduševljenja, a na bis je izveo Lenonov „Jealous Guy“. Drugog bisa, unatoč bučnom inzistiranju publike, nije bilo.
Bryan Ferry je u Šibeniku potvrdio da je unatoč tomu što ima 72 godine i što je na sceni više od 40 godina zadržao jednaku eleganciju pokreta, šarm i seksipil koji su ga krasili od početka.

Saksofonistica Jorja Chalmers iz njegovog pratećeg benda zablistala je na pozornici gotovo jednako kao glavna zvijezda.

Predgrupa Bryanu Ferryju bile su cure iz britanskog pop trija Paradisia, koje su se lani predstavile debitantskim albumom “Sound Of Freedom

Organizatori kažu da je ovo bio do sada i tehnički najzahtjevniji koncert na tvrđavi svetog Mihovila.

U publici si bili i stari, prekaljeni šibenski rock kritičari sa suprugama - Siniša Škarica i Tome Mileta, Ivan Salaj, redatelj filma "Osmi povjerenik", hrvatskog kandidata  za Oskara, ali i političari pa je tako šibenski gradonačelnik Željko Burić bio u pratnji svog splitskog kolege Krste Opare i njegove supruge. 

 

Iz kategorije: Kultura