Datum objave: 19. Kolovoz 2018

Đani Stipaničev, Jelena Radan i Mia Negovetić pobrali dvostruke nagrade na ovogodišnjoj Šansoni

Diana Ferić
Diana Ferić

Đani Stipaničev je s pjesmom „Čuvajte mi pjesmu“ osvojio prvu nagradu po glasovanju publike i drugu nagradu po ocjeni žirija, a Jelena Radan za svoju pjesmu Negdje tamo gore prvu nagradu žirija i 3. nagradu publike na Večeri novih skladbi Dalmatinske šansone Šibenik koja je održana u subotu uvečer. „Ovo je zaista neočekivano. Godinama dolazim na ovaj festival, ali se zbog stila glazbe koju izvodim osjećam kao uljez. Zbog toga sam zaista zahvalna publici i žiriju zbog ovih nagrada“, uzbuđeno je kazala Jelena Radan.

Mlada, 16- godišnja Mia Negovetić, Riječanka šibenskih korijena sigurno će pamtiti ovogodišnji festival jer je osvojila nagradu za najboljeg debitanta i drugu nagradu publike, a Olja Dešić za njezinu pjesmu Mali dio neba je nagrađen za najbolji aranžman.

"Imala sam pozitivni tremu. Drago mi je što se publici svidjela i to mi jako puno znači. Pjesma se zove Mali dio neba i posvećena je mom djedu koji više nije s nama i htjela sam pokazati ljudima koliko sam bila vezana uz njega ", kazala  je novinarima ta mlada i talentirana glazbenica.

 

Najboljim tekstom ocijenjen je tekst Zorana Ševerdije „Vrijeme ljubavi“, a tu je pjesmo izvela splitska grupa Diogen. Najbolji kantautor je poznati slovenski pjevač Vlado Kreslin koji je nastupio sa Zapadnim kolodvorom dok je nagradu za najbolju interpretaciju dobila zadarska grupa Forum za pjesmu Samo me ljubi.

Najizvođenija pjesma s prošlogodišnjih Šansona je „Zvijezda“ moga sna Nene Belana koji je ove godine nastupi s kćeri Nikolinom i pjesmom „Ti i ja“.

Izvedeno je ukupno 25 pjesama, a vrijeme će pokazati koja će postati hit.
 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3