Datum objave: 18. Kolovoz 2018

Promocija CD -a ovogdišnje Dalmatinske šansone i priznanje izvođačima za sinoćnje kancone

Diana Ferić
Diana Ferić

Diskografsko izdanje ovogodišnjih, 21. Dalmatinskih šansona Šibenik i knjiga Zlatka galla „Splitska dica“ o splitskim glazbenicima predstavljena je danas na druženju u novom šibenskom hotelu Bellevue, pod dojmom iznimnih interpretacija pjevača na sinoćnjoj prvoj večeri, Večeri starih skladbi, kako su ocijenili i Branko Viljac, direktor i Dušan Šarac, umjetnički direktor.

 

„Nemam riječ koliko se pjevači unijeli sebe i truda u interpretaciju talijanskih kancona, kao da je natjecateljsko večer, kao da se jedna s drugim nadmeću“, kazao je Viljac, a Šarac im je odao priznanje na ogromnom entuzijazmu.“ Ja sam poznat po tomu da mi pjevači baš nisu dragi i da stalno nešto govorim protiv njih, ali zaista im moram svima čestitati na žaru i entuzijazmu koje su unijeli u sinoćnju Večer talijanskih kancona“, istaknuo je.

CD koji je danas predstavljen sadrži 25 novih pjesama koje će biti izvedene večeras. Dušan šarac je vrlo duhovito odgovori danas na pitanje kakvu sudbinu predviđa tim pjesmama. kazao je kako je to teško reći i kako se ne može prejudicirati hoće li ili neće nešto postati hitom i dodao:“ Ništa to ne znači puno ako za godinu dana ne postaneš Neno Belan“.
Željko Babogredac, direktor Croatia Recordsa izrazio je zadovoljstvo suradnjom s Dalmatinskim šansonama Šibenik koja traće već 13 godina, a zadovoljan je i time što je CMC preuzela prijenose Večeri šansone u čemu neće, kazao je robovati formatu i prekidati prijenos prije nego što se dodjele nagrade.

Potvrđeni prijatelj šibenskih Večeri šansona Zlatko Gall, glazbeni kritičar predstavio je svoju knjigu „Splitska dica“ na naslovnici koje je upravo Neno Belan, jedna od brendova šibenskog festivala. U knjizi govori, i o staroj šibenskoj gardi glazbenika i tekstopisaca Zdenku Runjiću, Jakši Fiamengu, Momčilu Popadiću, Stipišiću i ostalima koji su u glazbu izdignuli iznad tada standardiziranih formata u bivšoj Jugoslaviji. Posebno se, osvrnuo na Olivera Dragojevića, s obzirom na njegovu nedavnu smrt naglasivši da je obradio dvije faze njegovog stvaralaštva – početke i njegov uspon te njegovu kolaboraciju i suradnju s brojnim glazbenicima nakon 90 – tih godina prošlog stoljeća što je, po njegovom mišljenju bilo, Oliverovo još plodonosnije razdoblje.

Na tom jutarnjem događanja, između dviju Večeri šansone, pridružili su se i ovogodišnji međunarodni gosti , francuska šansonjerka Sophie Poudroux i So Vermeilleux koji će večeras zabavljati publiko dok bude trajalo glasovanje.


 

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3