Datum objave: 28. Lipanj 2018

Ništa neće ovaj Festival pokvariti:Djeca gledala Palčicu dok je rominjala kišica

Diana Ferić
Diana Ferić

Kiša koja je pala jučer u drugom dijelu dana uspjela je samo donekle poremetiti program 58. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku. Jučer je program na ulicama i trgovima otkazan, onaj na novoj sceni odgođen je za danas, a 'Palčica' u izvedbi Kazališta Mask iz Poljske prkosila je rominjanju kiše baš kao i publika koje, unatoč ružnom vremenu, na Ljetnoj pozornici  nije nedostajalo.

 

Ono što se nije dogodilo jučer, bit će održano danas zbog čega će ovaj četvrtak na Festivalu u Šibeniku biti još bogatiji od prvotno planiranog.
Argentinski ulični performeri donose nešto sasvim novo na ulice i trgove grada. Njihova 45-minutna točka 'Letters in the air' nešto je što dosad nismo imali priliku gledati na festivalu. U Šibenik se vraćaju i umjetnici iz Južne Koreje pa će se Charmin Jay pridružiti kolegama na ulici s točkom 'Smoky Jazz Club'.

 

Gradsko kazalište lutaka Rijeka gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku gdje su jučer talijanski kazalištarci za izvedbu 'Rags opera' dobili vjerojatno najduži pljesak publike, a roditeljima su zasigurno poslužili kao inspiracija pokazavši im kako od samo naočigled običnog bijelog lancuna izraditi lutku koja će zaokupiti pozornost djeteta i zabaviti ga možda bolje od bilo koje druge igračke koju biste im mogli kupiti.

 

Dječji zbor Cvrčak i etno igraonica Balarin umjesto jučer, danas će nastupiti na novoj sceni i znamo da roditelji, bake i djedovi jedva čekaju!

 

Ako se i vašem djetetu u prvim godinama života kralo slovo 'r', večerašnja predstava na ljetnoj pozornici kao stvorena je za njega. Glumica Petra Cicvarić prihvatila se pisanja i režije pa večeras ispred katedrale sv. Jakova gledamo edukativnu i zabavnu predstavu 'U potrazi za slovom 'r''.
Legenda hrvatske književnosti Luko Paljetak uljepšat će ljetnu noć pod zvijezdama na novoj sceni gdje će uz podršku klape Žirje održati poetsko – glazbeni program.

 

Iz kategorije: Kultura