Srijeda, 23 Svibanj 2018 21:55

Gordana Pavić razgalila publiku svojim koncertom na kojem je svirala samo Chopina

Napisala: 
Gordana Pavić razgalila publiku svojim koncertom na kojem je svirala samo Chopina

Samostalni koncert, prvi u Šibeniku nakon 2014. godine, na kojem je svirala samo djela Frédérica Françoisa Chopina održala je večeras, 23. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu poznata šibenska pijanistica Gordana Pavić. Poznato je da je ona sa svojim klavijaturama ili klavirom neizostavni dio mnogih glazbenih manifestacija u Šibeniku, ali i izvan njega i da joj, kada je riječ o glazbi, ništa strano nije, od popa i rocka do jazza, čak i elektroničke glazbe, ali večeras je još jednom pokazala da je klasika i to glazba romantizma njen prvi izbor.

 

Bila je potpuno uživljena u glazbu interpretirajući je na svoj izražajni način i pružajući veliki užitak publici koja ju je nagradila snažnim pljeskom, a prijatelji i štovatelji i bogatim buketima cvijeća.

 

Svirala  je  Barcarollu op.60, Fis- dur i četiri balade, a na kraju je na bis je izvela Chopinov Valcer u cis molu.

 

Pijanistica Gordana Pavić rođena je u Zadru gdje je u Glazbenoj školi Blagoje Bersa završila osnovno i srednje glazbeno obrazovanje u razredu profesorice Zlate Eterović. Diplomirala je 1994., a magistrirala 2006. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu klasi profesora Jakše Zlatara. Iste godine održala je prvi samostalni koncert, dok je tijekom studija uspješno nastupala u Hrvatskom glazbenom zavodu na akademskim produkcijama. Sudjelovala je na brojnim stručnim seminarima, bila stipendistica grada Zagreba, a godine 1997. dobila nagradu Darko Lukić.

 

Od 1999. predaje klavir u Glazbenoj školi Ivan Lukačić u Šibeniku. Njeni učenici bilježe uspjehe na regionalnim i državnim natjecanjima. Uz pedagoški rad Gordana Pavić redovito svira kao solistica i komorna glazbenica diljem Hrvatske.
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!