Datum objave: 26. Travanj 2018

Morana Periša izabrana za predsjednicu novog Kulturnog vijeća Grada Šibenika

Diana Ferić
Diana Ferić

Morana Periša, zaposlenica Javne ustanove Tvrđava kulture u Odjelu za programe i produkciju izabrana je za predsjednicu Kulturnog vijeća Grada Šibenika koje je danas konstituirano.

 

„S obzirom na kompetencije, ambicije i iskustvo izabranih članova Kulturnog vijeća, nimalo ne dvojim da ćemo kvalitetnim i upornim radom poboljšati sliku šibenskog kulturnog života, bilo da se radi o afirmaciji kulturnih djelatnika, poticanju i valorizaciji produkcija kulturnih sadržaja ili o očuvanju i valorizaciji materijalne i nematerijalne kulturne baštine. Prvi korak kulturnog vijeća bit ce donošenje smjernica za izradu kulturne strategije grada Šibenika o čemu smo započeli razgovor već danas i o čemu ćemo aktivno promišljati na sljedećim sjednicama“, kazala je Morana Periša, kako je priopćeno iz Ureda gradonačelnika.

 

Od 2014. godine Periša je sudjelovala u svim važnijim projektima grada Šibenika koji su apostrofirali razvoj inovativnih kulturnih praksi. Sudjelovala je u organizaciji projekta Advent u Šibeniku – Adventura; od 2015. g. zadužena je za osmišljavanje i provođenje programske politike Tvrđave sv. Mihovila, a poslije i tvrđave Barone. Osim programskih sadržaja usmjerena je na usavršavanje i djelovanje na području razvoja publike, strateškog planiranja i samoodrživog upravljanja kulturno-povijesnom baštinom.

 

Podsjetimo, Kulturno vijeće broji sedam članova, a čine ga: Hrvoje Jelković, imenovan za područje kulturno-umjetničkog amaterizma; Angela Bujas, za područje zaštite i očuvanje pokretnih i nepokretnih kulturnih dobara; Tea Slavica, za područje kazališne, glazbene i glazbeno-scenske umjetnosti; Dino Karađole, za područje inovativne i umjetničke kulturne prakse; Miljenka Bujas za područje kulturno-umjetničkog amaterizma i Lana Marinović Čala za područje vizualne umjetnosti i Morana Periša, predsjednica Vijeća.
 

Iz kategorije: Kultura