Datum objave: 22. Kolovoz 2017

Predstavljamo kandidatkinja za titulu Miss Mama:Svestrana Jelena Živković

Diana Ferić
Diana Ferić

Majka dvoje djece, vrlo uspješna odbojkašica, rodom Zagrepčanka koja je zbog sporta došla živjeti u Šibenik i u njemu ostala, žena koja u sebi nosi i kreativne gene koje izražava kroz pravljenje torta i ostalih slastica, ali i različitih vizuala najkraći je opis 29 – godišnje Jelene Živković, jedne od finalistica ovogodišnje izbora za najljepšu mamu Hrvatske koje će se 1. i 2. kolovoza održati u Šibeniku, a inicijatorica i glavna organizatorica je Šibenčanka sa stalnom talijanskom adresom Maja Gnjidić.-Verdecchia.

 

„Majka sam Gabrijela koji je star 8 i pol godina i Lote koja ima dvije i pol godine. Rodom sam iz Zagreba, s 5 godina moji su se roditelji preselili u Poreč i tamo sam završila osnovnu školu. S 15 godina sam se preselila u Šibenik i od 15. godine živim sama. Razlog preseljenja je šibenski odbojkaški klub koji u to vrijeme bio u samom vrhu odbojkaške ljestvice u Hrvatskoj. Bila sam izvrsna sportašica s titulom najbolje igračice Hrvatske. Odbojka me odvela i izvan granica pa sam igrala i u drugim državama. S 20 godina sam rodila svoje prvo dijete pa sam zbog toga napravila kratku stanku u igranju odbojke. Još sam uvijek vrlo aktivna u odbojci.“, priča o sebi Jelena.

 

Uloga majke donijela joj je nova iskustva i nove izazove pa je, kada joj je sin Gabrijel napunio prvu godinu, otkrila da ima dara za kreaciju torti i kolača. Tada je, naime, osmislila i ispekla svoju prvu tortu.

„Prijatelji su bili oduševljeni i počeli su mi naručivati torte za svoje mališane. Tako danas u slobodno vrijeme radim torte za prijatelje i rodbinu kao poklončiće. Otvaram i svoj studio u kojem ću izrađivati različite kreativne predmete - instalacije, skulpture i zidove od papira i drugih materijala. To se sve može koristiti u dekorativne svrhe na fotografijama, eventima, vjenčanjima, rođendanima, općenito za ukrašavanje prostora i izloga. To su svojevrsni unikati, a namjera mi je i raditi vizualno osmišljavanje različitih evenata“, otkriva nam Jelena svoje poslovne planove

 

Kaže da nema velika očekivanja od natjecanja za najljepšu mamu Hrvatske i da se nije prijavila kako bi dobila potvrdu vlastitih vrijednosti već zbog druženja, upoznavanja ljudi i stjecanja iskustva.

 

„Ništa se loše iz toga ne može izroditi. Mogu ostati tu gdje sam sada,a ni to nije loše. Ovako ću moći reći da sam probala nešto novo. Možda se nešto pozitivno i dogodi. Bit će to, u svakom slučaju, dobitna kombinacija. Zaista je divno sudjelovati u natjecanju bilo koje vrste i dati sve od sebe, družiti se i skupljati nova iskustva. To govorim iz svog sportskog iskustva. a mislim da se to može primijeniti i na ovu vrstu natjecanja. Prijavila sam se i kako bi pokazala da majka, iako ima malu djecu, ne mora zapostaviti sebe i svoje ambicije“, ističe Jelena.
 

Iz kategorije: Kultura