Datum objave: 11. Kolovoz 2017

Božo Vrećo nakon Kneževe palače u Dubrovniku večeras nastupa na tvrđavi svetog Mihovila

Diana Ferić
Diana Ferić

Božo Vrećo, jedan je od najzanimljivijih interpreta sevdaha novijeg doba, nastupa večeras na tvrđavi svetog Mihovila uz pratnju sjajnih glazbenika Miroslava Tadića (gitara) i Marka Louisa (klavir, tarabuk). U Šibenik dolazi nakon nastupa u Dubrovniku, u prepunom Kneževu dvoru, a koncert je održao u sklopu 68. Dubrovačkih ljetnih igara.


Vrećo kojega je New York Times opisao kao "čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše" , a vjerojatno će biti čaroban doživljaj kada se takav glas „razlije“ jednom od najljepših pozornica na Jadranu
Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije. U nekoliko je navrata javno izjavio da je "njegova najveća iskopina bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem".
Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora". Uskoro izlazi i njegov peti album, "Božo Vrećo live in Paris" koji je snimka live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace. Inače je jedini koji i dalje piše i stvara sevdalinke, čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.
 

Iz kategorije: Kultura