Petak, 11 Kolovoz 2017 11:09

Božo Vrećo nakon Kneževe palače u Dubrovniku večeras nastupa na tvrđavi svetog Mihovila

Napisala: 
Božo Vrećo nakon Kneževe palače u Dubrovniku večeras nastupa na tvrđavi svetog Mihovila

Božo Vrećo, jedan je od najzanimljivijih interpreta sevdaha novijeg doba, nastupa večeras na tvrđavi svetog Mihovila uz pratnju sjajnih glazbenika Miroslava Tadića (gitara) i Marka Louisa (klavir, tarabuk). U Šibenik dolazi nakon nastupa u Dubrovniku, u prepunom Kneževu dvoru, a koncert je održao u sklopu 68. Dubrovačkih ljetnih igara.


Vrećo kojega je New York Times opisao kao "čovjeka anđeoskog glasa koji dotiče srca i miluje duše" , a vjerojatno će biti čaroban doživljaj kada se takav glas „razlije“ jednom od najljepših pozornica na Jadranu
Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a po struci je magistar arheologije. U nekoliko je navrata javno izjavio da je "njegova najveća iskopina bila upravo sevdah, ali onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem".
Vrećo je do sada objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom "Pandora". Uskoro izlazi i njegov peti album, "Božo Vrećo live in Paris" koji je snimka live koncerta iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace. Inače je jedini koji i dalje piše i stvara sevdalinke, čime je popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke.
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!