Datum objave: 22. Srpanj 2017

Zahvaljujući OFF Jazz festivalu u Šibeniku je nastupila hrvatska jazz i rock diva Zdenka Kovačiček

Diana Ferić
Diana Ferić

Neprikosnovena hrvatska jazz i rock diva Zdenka Kovačiček i Greenhouse Blues Band nastupili su večeras na trgu pokraj crkve svetog Frane, na drugoj večeri  11.OFF Jazz festivala u Šibeniku i već na početku osvojili publiku.

To ne čudi jer je riječ o odličnom spoju prve jazz-dame Hrvatske, koja još uvijek plijeni svojim snažnim glasom, ali i energijom kojom zrači nakon 60 godina glazbene karijere i jednog od najcjenjenijih hrvatskih bendova sastavljenog od vrhunskih glazbenika.

 

U publici je bila još jedna dama hrvatske glazbene scene Gabi Novak s Matijom Dedićem i njegovom suprugom.

 

Za očekivati je bilo da će taj koncert privući puno više publike, ali bitno je da su oni koji su došli pružili Zdenki Kovačiček i njezinim suradnicima feedback kakav su zaslužili dajući sve od sebe.

Zdenka Kovačiček je na početku kazala da joj je drago što joj se ostvarila želja da u Šibeniku nastupi s Greenhouse Blues Bandom. Izveli su i modernu verziju njene stare pjesme „Frka“ koju očito dobro prihvaćaju i mlađe generacije.

Nakon njih nastupilo je Kozmodrum, skupina profesionalaca koji jazz kombiniraju s elektronikom, dubom i ostalim glazbenim stilovima. Grupu čine bubnjar Janko Novoselić, gitaristi Ivan Kapec i Elvis Penava, basist Goran Delač i klavijaturist Hrvoje Galler.
 

Iz kategorije: Kultura