Datum objave: 18. Srpanj 2017

Operne zvijezde pod zvijezdama na Baroneu razgalile publiku i raspjevale Ivu Pattieru

Diana Ferić
Diana Ferić

Operne zvijezde Valentina Fijačko Kobić, sopranistica, Terezija Kusanović, mezzosopranistica, Ivica Čikeš,bas i Branko Robinšak, tenor, nekada član vrlo popularne slovenske skupine Pepel in kri pružili su pravi glazbeni užitak svojim večerašnjim koncertom pod zvijezdama, na tvrđavi Barone. Na glasoviru ih je pratio Filip Fak. Koncert je održan u sklopu već tradicionalne manifestacije Musica Appassionata koju organizira šibensko kazalište odnosno Nera Gojanović Kljajić, u spomen na velikog glazbenog umjetnika, Šibenčanina Nevena Belamarića.

Operne zvijezde su otpjevale arije iz opera poznatih klasika poput Offenabcha, Puccinija, Donizettija, Bizeta, Mozarta i Rossinija, a publiku su razgalili songom O kućo mala iz Splitskog akvarela, Ive Tijardovića. Toj pjesmi nisu mogli odoljeti ni Ivo Pattijera i profesorica glazbe Vladimira Nakić koji su uglas zapjevali zajedno s izvođačima.

 

Dugotrajan pljesak nakon kojeg su izašli na bis opernim zvijezdama je bio najveća nagrada, a na kraju koncerta cvijeće im je uručila organizatorica Nera Gojanović.
 

Iz kategorije: Kultura