Datum objave: 14. Srpanj 2017

R-dan u Šibeniku:Počinje Regius, najbolji mali festival alternativne glazbe koji spaja ljude

Diana Ferić
Diana Ferić

Došao je i taj dan! R- dan! Večeras u 21 sat otvaraju se vrata Regius festivala koji se ove godine održava sedmu godinu zaredom u Šibeniku.

Za glazbenu podlogu na samom početku pobrinut će se kolektiv Škalja & Sokol na maloj pozornici koji imaju festivalskog iskustva, a line up za prvi dan Regius festivala ovog petka 14. srpnja, na velikoj pozornici izgleda ovako:

Petak, 14. srpnja: Ponte de Carla // Artan Lili // Kojoti // Pips, chips & VideoClips // The FogSellers // Daboo

Ovogodišnje izdanje Regius festivala zasigurno je najbolje dosad i to zbog niza poboljšanja za koje su se pobrinuli organizatori koji pak najavljuju nikad bolji vizualni izgled festivalske lokacije i ono što je najvažnije, produkcija u globalu, zvuk – sve to dignuto je na jedan nivo više!

-Zaista smo se potrudili da ovaj Regius bude najbolji dosad što nije bilo posebno teško jer svaki novi Regius ujedno znači i najbolje izdanje ikad. Ove godine imamo nikad bolju produkciju, razglas. Bendovi su ludilo! Dotjerujemo zadnje što imamo i večeras možemo početi s dvodnevnim uživanjem – kazao je Igor Bergam, predsjednik Udruge P.A.R.K. koja stoji iza organizacije festivala u Šibeniku gdje najbolje iz regije dolazi na more.

I ove godine, na glavnoj pozornici Regius festivala okupit će se najbolji bendovi iz regije bilo da je riječ o bendovima koji postoje već nekoliko desetljeća, bilo da je riječ o bendovima koji su se tek probili na regionalnu scenu.
Pips,chips & Videoclips vratili su se na scenu kako bi proslavili 25 godina postojanja, dosad su odradili niz koncerata i za večeras najavljuju odličan koncert u 'gradu Dražena, Arsena i Miše'. Kojoti su ponovno aktivni nakon 17 godina pauze.

-Osim bendova koje mnogi od nas slušaju otkako smo bili djeca, stižu nam još i Artan Lili, srpski noise bend koji se polako probija i izvan granica regije, a mi smo presretni što su u tom proboju našli vremena za publiku na Regius festivalu – poručio je Bergam.

 


Uz jake regionalne snage, nastupit će i dva benda iz Šibenika koja definitivno nisu nepoznanica široj publici. Riječ je o hard core punk bendu Ponte De Carla koji postoji dugi niz godina i pitate li bilo koga tko prati europsku underground scenu za šibenske HC predstavnike budite sigurni da će znati o komu se radi. Ništa drugačije priča nije ni s lounge bendom The FogSellersi koji je itekako unio osvježenje u glazbenu ponudu na hrvatskoj glazbenoj sceni. Zadnjih nekoliko godina česti su gosti na raznim festivalima, koncertima….

-Osim bendova iz zemalja regije, ovih dana u Šibenik stiže cijela Dalmacija, ali i masa ljudi ne samo iz ostatka Hrvatske nego i susjednih zemalja što nas posebno veseli jer Regius festival jest tu da spaja ljude, da zajedno uživamo u najboljem što život nudi, glazbi. Balkan je stvoren za suživot i ne možemo drugačije nego zajedno se zabavljati, uživati, a Regius festival nudi najbolje mjesto za to, na TEF-u koji jest bio jugoslavenski gigant. Na temeljima prošlosti zajedno gradimo budućnost – poručio je Bergam.

Ako netko nije na vrijeme nabavio ulaznicu za festival, bilo dnevnu ili festivalsku to će moći učiniti večeras na ulazu i to po cijeni od 130,00 kuna za festivalsku i 90,00 kuna za dnevnu.
Podsjetimo, organizatori su osigurali i kamp lokaciju koja je besplatna za boravak, a nudi sigurno mjesto od sunca i garantira blizinu gradske plaže za osvježiti dan u iščekivanju noći i Regius festivala.
 

Iz kategorije: Kultura