Datum objave: 13. Srpanj 2017

Svjetski glazbenici Milenković i De Silva otvorili na tvrđavi svetog Mihovila Musicu Appassionatu

Diana Ferić
Diana Ferić

Virtuoz na violini, maestro Stefan Milenković, koji je prije četrdesetak godina slovio kao glazbeno čudo od djeteta, dignuo je večeras na tvrđavi svetog Mihovila publiku na noge. Nastupio je s pijanistom Rohan De Silva, poznatim po suradnji s violinističkim virtuozom Itzhakom Perlmanom i mnogim drugim velikim violinistima današnjice, u najpoznatijim i najvećim koncertnim dvoranama svijeta. Njihov koncert otvorio je ovogodišnju manifestaciju klasične glazbe Musica Appassionata koju već 10 godina organizira operna pjevačica Nera Gojanović.

 

Milenković i De Silva svirali su Tartinijevu Sonatu za violinu i klavir u g-molu "Đavolji triler", zatim Beethovenovu Sonatu za violinu i klavir br. 7 u c-molu op. 30. br. 2. Na programu su bili i P. De Sarasate i Introdukcija i tarantela op. 43, H. Wieniawski, Legenda op. 17, i P.I. Čajkovski Valse-Scherzo op. 34.

 

Poznato je da Stefan Milenković cijeli svoj repertoar svira napamet pa je tako bilo i večeras.

 

I dok se publika uljuljala u Milenkovićevu romantičnu glazbu razbudili su je potom snažni zvukovi bubnjeva Sudar Percussiona, akademskih glazbenika, udaraljkaša,  koji izvode elektroničku glazbu,a večeras su se odlučili za obrade Jeana Michela Jarrea s albuma "Oxygen". Bio je to glazbeno - svjetlosni šou.

Već 17. srpnja druga će šibenska tvrđava, Barone, ugostiti Musicu Appassionatu. Na njoj će se održati koncert "Zvijezde pod zvijezdama", a nastupit će Valentina Fijačko, Terezija Kusanović, Branko Robinšak, Ivica Čikeš i Filip Fak za klavirom.

Iz kategorije: Kultura