Datum objave: 04. Srpanj 2017

Povratak koncerata na "zelenoj pozornici" ispred Azimuta:Sutra nastupa "Bitipatibi"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ako volite stvaralaštvo Cocteau Twinsa, Stereolaba ili Spacemen 3 voljet ćete i glazbu beogradskog benda Bitipatibi koji nastupa 5. srpnja u klubu Azimut u Šibeniku. Taj bend nazivaju “sanjivi dragulj s druge strane Dunava“.
Live svirka u omiljenom šibenskom okupljalištu zaljubljenika u dobru glazbu počinje u 21.30 sati, a održat će se na livadi ispred Azimuta čime se  taj klub vraća svojim korijenima – organizaciji koncerata glazbenika iz regije čije stvaralaštvo unosi svježinu u glazbenu ponudu Krešimirovog grada.

 

Bitipatibi publika i kritika voli zbog zanimljivih stihova i hipnotičkog vokala Une Gašić koji u kombinaciji sa zvukom sintesajzera i kombinacijom gitara publiku vodi u neke nove svjetove. Uz Unu, Bitipatibi čine Todor Živković na basu, Vladimir Krakov na gitari te Ernes Džananović na bubnjevima.

 

'Zamislite mjesto u kojem se spajaju Cocteau Twins i Mazzy Star, Morphine i Tuxedomoon, i neka se to mjesto nalazi u Beogradu. Srce tog izmišljenog mjesta moglo bi da bude u grupi Bitipatibi, koji svoju verziju indie/shoegaze/dream popa nesebično šalje u svijet svakom pjesmom i svakim koncertom', pišu mediji susjedne zemlje o bendu čije pjesme u sebi sadrže elemente glazbe Velvet Undergrounda, odnosno Lou Reeda, njima se prožima ljetni groove, notni zapis pojedinih pjesama graniči s trip hopom, a nađu se i pjesme psihodeličnog prizvuka.

 

Bend je osnovan 2009. godine u Beogradu. Singlom 'Andrija' skrenuli su pozornost na sebe, a 2013. godine izdaju album prvijenac 'Lešnici divlji'. Diskografiju u međuvremenu upotpunjuju novim albumom jednostavno nazvanim 'Lešnici divlji 2'.
Bitipatibi savršena su glazbena kulisa ljetne noći sa sredine tjedna, a tko još nije čuo kako zvuči beogradski dragulj predvođen gotovo samozatajnom Unom kao okosnicom benda to može učiniti u najboljoj verziji probnog slušanja – dolaskom na koncert u srijedu, 5. srpnja, ispred Azimuta.

Iste večeri bit će predstavljanje još jednog izdanja SuperUho festivala koji će se održati od 7. do 9. kolovoza u Primoštenu. Mate Škugor, prvi čovjek festivala, pridružit će se ekipi u Azimutu i bit će na raspolaganju za sva pitanja znatiželjnika. Osim toga, tko još uvijek nije kupio ulaznicu za ovoljetno izdanje SuperUho festivala moći će to učiniti u srijedu po promotivnoj cijeni.

 

„Glazbu pred početak koncerta bira DJ Borovich koji će svojim glazbenim odabirom zaključiti još jednu glazbenu priču u Azimutu. Tko ne vjeruje, neka provjeri“, poručuju organizatori.
 

Iz kategorije: Kultura