Datum objave: 20. Lipanj 2017

Šibenska narodna glazba 29. lipnja na svetom Mihovilu svira najveće hitove Dušana Šarca uz goste

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionalni ljetni koncert Šibenske Narodne glazbe ove godine će se po prvi put održati na tvrđavi svetog Mihovila i to 29. lipnja, a posvećen je velikanu šibenske glazbe, maestru Dušanu Šarcu koji slavi 75. rođendan. Koncert je nazvan „Šibenik je to“ po Šarčevoj pjesmi, ali i zato što simbolizira Šibenik kao grad pjesme iako je Dušan Šarac na današnjoj konferenciji za novinare kazao da bi mu draži naziv bio „ Glazba je dika Šibenika“, što je također stih jedne njegove pjesme.

 

Na konferenciji za novinare su uz njega koncert najavili Darko Gulin, počasni predsjednik Šibenske narodne glazbe koji je takav koncert i inicirao te Gordana Bačelić, ravnateljica tvrtke Tvrđava Šibenik.

 

„Šibenska narodna glazba ima godišnje dva koncerta, zimski i ljetni koji je uvijek tematski. On je najzahtjevniji jer se traži da uvijek daš nešto novo i da bude prihvaćeno od publike. Radili smo s velikanima poput Arsena Dedića, bili su i koncerti posvećeni Verdiju i Gotovcu, a sada mi je palo na pamet da bismo mogli obilježiti 75. obljetnicu života maestra Dušana Šarca. On je prihvati i odabrao dvadesetak skladbi i već ih se desetak vježba. Očekujem puno gledalište i zbog Glazbe i zbog Dušana šarca, čovjeka koji je glazbeni velikan i nama je velika čast odraditi ovaj koncert.

 

Dušan šarac je izrekao pohvale Darku Gulinu jer puno toga inicira: Tri su simbola vezana za Šibenik VK Krka, Kolo i Šibenska narodna glazba. Ima i drugih, ali meni su te tri institucije najprepoznatljivije. Drago mi je što će nam doći četvero solista Đani Stipaničev, Marko Škugor, Ivo Pattiera i Helena Batić te klape More, Sebeniko, Šufit i Jadrija koja se okuplja prvi put nakon osam godina i posebno mi je drago što su se odazvali. Nadam s eda će to biti ugodno, šibensko druženje“, kazao je Dušan šarac.

 

Gordana Bačelić je napomenula da joj je drago što je došlo do te suradnja i da se nada će se nastaviti i ubuduće. „Očekujemo da će gledalište biti puno i to uglavnom Šibenčana jer ovo je ipak za Šibenčane emotivni koncert. Karte su već u prodaji i odlično idu. Imamo i akcijsku prodaju za članove Kluba ljubitelja šibenskih tvrđava kojih je sada već preko četiri tisuće“, napomenula je Gordana Bačelić

Iz kategorije: Kultura