Datum objave: 20. Svibanj 2017

Svirka u živo u povijesnoj jezgri se nastavlja,danas oduševila mlada grupa Spektrum iz Vodica

Diana Ferić
Diana Ferić


Pravi pogodak bila je inicijativa šibenske profesorice i glazbenice Nataše Plazibat kada je prije mjesec dana pozvala svoje kolege da izađu na ulicu, na trg ispred kazališta i svirkom uživo ožive Šibenik. Najprije je to pokazala svojim primjerom, a glazbenici su je podržali pa od tada svake subote od 11 sati na tom mjestu na radost Šibenčana i turista muziciraju različiti glazbenici. Kad se nešto radi iz srca, iskreno, kao što je to Natašin slučaj, onda ljudi to prepoznaju i podrže.

Danas je nastupila mlada, ali vrlo kvalitetna grupa Spektrum iz Vodica s pjevačicom Tajnom Zorica. Sve su oduševili svojom svirkom i pjesmom. Okolni štekati bili su puni.

Zahvaljujući toj akciji Šibenčani imaju priliku subotom u dobrom raspoloženju, plesnim koracima ušetati u središte grada.

„Inspirirao me je jedan svjetski projekt „Playing for Change “ Marka Johnsona koji se provodi još od 2002. godine. Sve je krenulo od toga što je on, kao poznati glazbeni producent, slučajno, u prolazu čuo jednog odličnog uličnog svirača i napravio projekt promocije te vrste umjetnosti u cijelom svijetu. Taj projekt ima i humanitarni karakter jer se njime prikupljaju novci za glazbene škole u kojima se obrazuju mladi glazbeni talenti koji jedini, zapravo, od toga imaju korist“, ističe Nataša, a želju da glazbom pridonese oživljavanju povijesne jezgre potiče još od djetinjstva jer se rado sjeća brojnih programa na trgovima i ulicama koji su bili neizostavni dio Međunarodnog dječjeg festivala.
 

Iz kategorije: Kultura