Utorak, 25 Travanj 2017 11:58

Međunarodni dan plesa u Šibeniku s predstavom «Anatomija mačke»

Napisala: 
Međunarodni dan plesa u Šibeniku s predstavom  «Anatomija mačke»

Kroz Plesnu mrežu Hrvatske i u povodu Međunarodnog dana plesa u Šibeniku gostuje predstava «Anatomija mačke» nagrađivanih Petre Hrašćanec i Ksenije Zec. Predstava će biti odigrana u HNK Šibenik  29. travnja s početkom u 20 sati. Riječ je o moćnome solu za čiju je izvedbu Petra Hrašćanec nominirana za Nagradu hrvatskoga glumišta iako ju je već ranije osvojila. «Anatomija mačke» u Šibenik stiže kroz suradnju HNK Šibenik s Plesnom mrežom Hrvatske, projektom koji omogućuje izabranim predstavama suvremenog plesa i fizičkog kazališta izvođenje za publiku širom zemlje.

Predstava spaja tehniku suvremenog plesa sa studijom anatomije životinja, izmičući apsolutnoj kontroli interpretacije pa svaka izvedba ostvaruje mogućnost novoga gledanja.

Kritika izvedbu opisuje kao kompaktnu, napetu i s neočekivanim rješenjima, a karakterizira ju raskošan koreografski zapis obje autorice. Predstava je nastala u koprodukciji Zagrebačkog kazališta mladih i Umjetničke organizacije 21:21.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni  šibenskog kazališta.

***

Projekt Plesna mreža Hrvatske bavi se distribucijom djela suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini putem gostovanja predstava selektiranih godišnjim javnim natječajem. Gostovanja se realiziraju u suradnji s odabranim partnerima uključujući aktivnosti vezane uz promociju, distribuciju, razvoj publike i jačanje postprodukcije suvremene plesne umjetnosti na nacionalnoj razini. Projekt podržava Ministarstvo kulture potporom umjetničkoj organizaciji Plesna mreža Hrvatska, nositelju projekta, koji djeluje u savezu s Udrugom plesnih umjetnika Hrvatske i s Udrugom profesionalnih plesnih umjetnika “PULS”.

Kroz Plesnu mrežu Hrvatske ove su godine još planirana gostovanja u HNK Osijek, Varaždin i Rijeka, Gradskome kazalištu Zorin Dom Karlovac, Umjetničkoj akademiji Osijek, na Osječkom ljetu kulture, Riječkim ljetnim noćima i Dubrovačkim ljetnim igrama, u Pučkome tvorenom učilištu Umag te u Kazalištu Virovitica.

VIŠE:

Fotografije za tiskane medije (fotografkinja Sara Bernarda Moritz):
 

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!