Datum objave: 13. Kolovoz 2016

Đanijevo "Sjećanje na Vicu" na tvrđavi svetog Mihovila: Koncert za pamćenje

Diana Ferić
Diana Ferić

Koncert „Sjećanje na Vicu“ večeras na tvrđavi svetog Mihovila Đani Stipaničev počeo je pjesmom „Mirno teku rijeke“, a završio s „Bodulskom baladom“ koju je otpjevao sa svojim prijateljima tenorima Markom Škugorom, Markom Pecotićem-Pecom koji je na pozornicu došao u jakni kakve se ne bi postidio ni Elvis Presly i Vladimirom Garićem. Stajući na nogama s njima ju je od početka do kraja otpjevala mnogobrojna, oduševljena publika. Bio je to krešendo tog glazbenog događaja u kojemu su, bilo je očito, i jedni i drugi jednako uživali odajući počast velikom Vici Vukovu. Pratio ih je Revijski orkestar pod ravnanjem Krešimira Batinića.

Đani Stipaničev pokazao se još jednom kao dobar pjevač i interpretator, ali i kao dobar i neposredan zabavljač. Ponijelo ga je puno gledalište na jednoj od najljepših pozornica na Jadranu, a jedino što je kvarilo ugođaj bila je jaka bura koja je izvođačima raznosila papire s notama i zbog koje su mnogi u publici cvokotali zubima, ali su unatoč hladnoći odslušali koncert do kraja.

Repertoar Vicinih pjesama koje je Đani odabrao za ovu večer sadržavao je njegove zagorske, dalmatinske i slavonske hitove, a neke je pjesme poput Vehni, vehni fiolica izveo premijerno, a nije izostavio niti pjesmu Kad raziđe se dim šibenskog trojca – stihove je napisao Krste Juras, glazbu Arsen Dedić, a pjevao ju je Vice Vukov.

Na pozornici su mu se na sredini koncerta pridružila i tri tenora s kojima je otpjevao nekoliko talijanskih kancona- nezaobilaznu Grande amore i O sole mio, a izveo je i poznatu pjesmu iz mjuzikla Jalta, Jalta skladbu „Neka cijeli ovaj svijet“ koju je Vice pjevao i u Rio de Janeiru te song iz mjuzikla Isus Krist super star u kojem on glumi Isusa.
Đani Stipaničev koncert nije posvetio samo Vici Vukovu koji bi, da je živ, ovih dana proslavio 80 – ti rođendan nego i svom Šibeniku za 950. rođendan u što se na pravi način uklopila pjesma „Zvona moga grada“.

Organiziranje tog koncert bila je Đanijeva zamisao i njime se želio odužiti svom uzoru Vici Vukovu koji ga je na jedna način i usmjerio na početku karijere, a u organizaciju su mu pomogli Grad Šibenika i Šibenske tvrđave.
 

Iz kategorije: Kultura