Datum objave: 29. Srpanj 2016

Hommage Arsenu na tvrđavi svetog Mihovila:Obitelj,prijatelji i publika sjedinjeni u sjećanju na Arsena

Diana Ferić
Diana Ferić

Hommage Arsenu Dediću "Vraćam se tu" održan je večeras, na njegov rođendan na Tvrđavi sv. Mihovila, pred punim gledalištem, a na pozornici je, prvi pu do sada bil i scenografija- dalmatinske, kamene kuće.

 

Koncertom je svojom toplinom i emocijama koje zna jako dobro kontrolirati dominirala Gabi Novak koja je nekoliko puta spomenula da joj je srce večeras veliko, zahvaljujući se i izvođačima publici što njeguju uspomenu na Arsena. Prvi put je javno zapjevala i unuka Lu i to s Leom Deklevom njezinu pjesmu 'Ja bih da te slijedim' , a na kraju pjesme priključila im se Gabi koja je nakon toga stupila na scenu i savršenim glasom, uz pratnju Jazz orkestra HRT-a pod ravnanjem maestra Silvija Glorjanića i Matije Dedića na klaviru, otpjevala svoje najpoznatije hitove u jazz verziji.  

 

Maestro Glorjanić otkrio je da je s Arsenom dogovara da zajedno nastupe na toj šibenskoj tvrđavi. Dok je izvodila njoj, kako je kazala, najdražu pjesmu, 'Kuću za ptice', zapravo je poput Miše samo digla ruke, a publika ne uglas pjevala. Prvi dio koncerta bio je posvećen Arsenovoj filmskoj glazbi koju su izveli Jazz orkestar HRT –a i Matija Dedić te glazbi s Porinom nagrađenog albuma 'Matija svira Arsena'.

 

Nastupili su i Lea Dekleva koja se prisjetila desetogodišnjeg druženja s Arsenom, Arsenov zet Alen Slavica koji je otpjevao 'Neveru' posvećenu Arsenu te poznati gitarist Miroslav Tadić koji je, uz ostalo, s Matijom odsvirao 'O mladosti'.

 

U završnici je došao red na Arsenovu, kako je kazao Branko Bubica iz klape Maslina, Arsenovu zavičajnu glazbu koju je pisao za klape. U tom je dijelu uz klapu Maslina nastupio Ivo Pattiera. Zajedno su izveli pjesmu Dida moj i premijerno pjesmu posvećenu Arsenu Šibenski memento, a koncert je završio pjesmom 'Odlazak'. Otpjevali se je svi sudionici koji su nastupili na koncertu, među njima i zagrljeni Gabi, Alen i Lu, a na scenu je utrčala i Arsenova mlađa unuka, kći njegove kćeri Sandre i Alena Slavice. Gabi je samo zavapila: „ Da ih Arsen vidi, ali život ide dalje!“.  

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3