Datum objave: 06. Srpanj 2016

Vrući petak navečer: Salsa Beach Splash Festival slavi peti rođendan na šibenskom trgu

Šibenik News
Šibenik News

U sklopu petog rođendana Salsa Beach Splash Festivala u Solarisu, u petak 8. srpnja, održat će se koncert megapopularnog milanskog salsa sastava Iré Oyalé Sextet, koji će vrućim ritmovima zapaliti višestoljetni plesni podij na Trgu Republike Hrvatske, u Šibeniku.

 

Kao dio programa posjetitelji će imati priliku uživati i u plesnim nastupima vrhunskih svjetskih umjetnika.

 

Plesni show program započet će slovački par sa adresom u Splitu, Beata i Gabriel, koji će prikazati zlatno doba mamba. Potom će pozornicu zapaliti šarmantne dame iz Rumunjske, koje će svojim vrckavim nastupom prikazati salsi srodan ples, pachangu.

 

U istom će tonu Rodrigo Cortazar zapanjiti publiku njegovom nevjerojatnom energijom i muzikalnošću. U nastavku programa pariška plesna skupina, The Leon Rose Project, izvest će zanimljiv spoj latinoameričkih ritmova salse i suvremenog plesa. Američki wunderkind Franklin Diaz predstavit će nam jedinstveni prikaz kubanskog plesnog pokreta.

 

Slijedeća plesna skupina, Alegria Dance Company, najelegantniji je primjer francuske salsa scene. Oni će pokazati ljepotu savršenih formacija i gracioznih figura. I kao grand finale programa nastupit ce prva dama njujorkške salsa scene Griselle Ponce. Svojom će samom pojavom i strašću ostaviti publiku bez daha.

 

-Pridružite nam se u petak u samom srcu Šibenika u slavlju plesne kulture I pokreta. Koncert počinje u 21 sat, a show program započet će neposredno nakon - poručuju iz Turističke zajednice grada Šibenika koji je uz Salsa Beach Splash Festival jedan od organizatora šibenske salsa večeri.

 

Ulaz na ples na otvorenom je besplatan. 

Iz kategorije: Kultura