Datum objave: 08. Veljača 2016

Od muzeja preko kazališta do knjižnice: program IV. dana turske kulture u Šibeniku

Šibenik News
Šibenik News

Četvrtu godinu u nizu veljača u Šibeniku bit će u znaku turske kulture kroz različite oblike umjetnosti okupljene pod manifestacijom Dani turske kulture u Šibeniku.

 

U organizaciji Hrvatsko - turske udruge prijateljstva, a uz organizacijsku podršku Yunus Emre Instituta te Muzeja grada Šibenika, Gradske knjižnice Juraj Šižgorić i Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku baš kao i Hrvatske glazbene mladeži te Dogus grupe Šibečani će biti u prilici uživati u filmskom i glazbenom programu te izložbama s potpisom turskih autora. 

 

U utorak, 9. veljače, u izložbenom prostoru (ulaz s obale) Muzeja grada Šibenika bit će otvorena izložba ilustracija 'Istanbul u crvenom i plavom' autorice Duygu Serin. Izložba će biti otvorena od 23. veljače. 

 

U mjesecu koji broji svojih 29. dana, točnije 13. veljače (subota) šibensko kazaliište u gostit  će pijanistu Ivana Horvatića.  Koncert 'Alla Turca' u sklopu Dana turske kulture u Šibeniku održat će se u foajeu kazališta s početkom u 19 sati. 

 

Gradska knjižnica 'Juraj Šižgorić' svoj će doprinos programu dati putem programa Filmske večeri srijedom voditelja Nikice Šupe u sklopu čega će se, pak, prikazati tri filmska naslova i to 9., 16. i 23. veljače. O čemu možete čitati na poveznici klikom na - FILM. 

 

 

Iz kategorije: Kultura