Datum objave: 08. Veljača 2016

Šibenčanima s ljubavlju: filmske večeri srijedom u znaku turskog filma

Šibenik News
Šibenik News

U sklopu programa Filmske večeri srijedom u Gradskoj knjižnici 'Juraj Šižgorić' u Šibeniku ovog mjeseca gledat ćemo naslove turskih redatelja, a sve povodom četvrtog izdanja manifestacije Dani turske kulture u Šibeniku.

 

- U suradnji s Veleposlanstvom Republike Turske u Zagrebu i Hrvatsko-turskom udrugom prijateljstva organiziramo Mjesec turskog filma koji nam približava ovu iznimnu zemlju i kulturu. Šibenska će publika moći pogledati tri ostvarenja suvremene turske kinematografije, uključujući film nagrađen na međunarodnom filmskom festivalu u Sundanceu - poručuju iz Knjižnice.


- Četvrto izdanje Dana turskog filma ima za cilj upoznati našu publiku s djelima poznatih turskih autora i plodne nove kinematografije predstavljanjem filmova snimljenih u zadnjih pet godina, a koji se bave pitanjima slučajnosti, sudbine, otuđenja, identiteta, prihvaćanja, ljubavi, pravde i obitelji. Sva filmska djela čine skladne i uravnotežene cijeline stvorene iz zrele i jasne umjetničke vizije - objašnjava višegodišnji voditelj hvaljenog filmskog programa, jedinog takve vrste u Krešimirovom gradu, Nikica Šupe.

 

Raspored prikazivanja filmova:


10. veljače: Ljubav voli slučajnost, Ömer Faruk Sorak, 2011., 118 min. Turska, drama, romansa
17. veljače: Duga priča, Osman Sınav, 2012., 125 min, Turska, drama
24. veljače: Daleka mogućnost, Mahmut Fazıl Çoşkun, 2009, 89 min.

 

Sve projekcije su besplatne i počinju u 20 sati.

 

Iz kategorije: Kultura