Utorak, 29 Prosinac 2015 13:08

LJEPOTA BLAGDANA: Blagdansko slavlje pjesme i poezije u crkvi Gospe van Grada

Napisao: 
LJEPOTA BLAGDANA: Blagdansko slavlje pjesme i poezije u crkvi Gospe van Grada

 

Šibenska klapa „Cima“ i župa Gospe van Grada – Srce Šibenik i njen župnik fra Filip Milanović – Trapo, već godinama organiziraju posebno lijepe blagdanske svečanosti. Pod skromnim nazivom „Klapa Cima i prijatelji“ krije se slavlje tradicionalne pjesme, pučkih crkvenih napjeva i poezije.

Ove godine su na koncertnom recitalu uz klapu „Cima“ nastupile „Oršulice“ iz Vodica i klapa „Zikva“ (kolijevka“ s otoka Pašmana, a stihove je čitao šibenski pjesnik Dinko Škevin.

Klapa „Cima“ već dugo surađuje sa župom Gospe van Grada koja joj je ustupila prostorije za rad i probe, a iz te suradnje ponikla je lijepa blagdanska manifestacija koju se ne spominje i u jednom službenom programu, ali koja ima svoju vjernu publiku i uvijek iznova oduševi ljepotom i produhovljenošću, a postala je i jednim od čuvara šibenske pučke pjevane baštine te blagdanskih običaja i tradicije.  

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!