Datum objave: 03. Studeni 2015

Četvrta knjiga bajki Ane Bilić Udovičić, a sve je počelo s divom Hrkalicom

Diana Ferić
Diana Ferić

„Vilinske priče“, nova je zbirka priča šibenske spisateljice za djecu Ane Bilić Udovičić. Knjiga je do sad predstavljena u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić i čitaonici u Vodicama. U njoj je spojila hrvatsku slavensku mitologiju. Vražje pobratimstvo, Bogovi, Vilinski ljudi i Čudnovata bića poglavlja su koja sadrže pet priča, a pokazani su istom tematikom.


Anina najveća inspiracija, ali i najveći kritičarem je njezin petogodišnji sin. Ponekad, kako nam je ispričala, i zajedno izmisle neku novu priču, ali je ipak za njezin spisateljski rad glavni krivac suprug.

„Sve je počelo 2004. godine kad sam se oporavljala od jedne operacije. Jednom prilikom zbog bolova nisam mogla zaspati pa sam zamolila supruga da mi ispriča neku priču za laku noć. Tako je on izmislio diva starog spavalicu hrkalicu, diva Hrkčić Čiči-Bu. Kako nisam mogla izlaziti iz kuće, a njegova priča me se jako dojmila odlučila sam se malo ozbiljnije pozabaviti s njom i tako je nastala prva knjiga „Tajna bakina tavana“, ispričala nam je.

Anine knjige uglavnom možete pronaći u gradskoj knjižnici u Šibeniku i u Vodicama te u Nacionalnoj knjižnici u Zagrebu. Iako će „Vilinske priče“ proći još nekoliko promocija po drugim gradovima, ova mlada spisateljica već priprema novu knjigu „Obećanja kapetana strašnog“.

„Ne želim ništa otkriti o knjizi koju trenutno pišem jer držim se one knjige su tu da bi se čitale a ne reklamirale. Drago mi je da se djeci sviđaju moje priče“, rekla je Ana.

Sve Anine priče sadrže pouku, a mi se radujemo novim stranicama.

'Vilinske priče' četvrta su Anina bajka. Do sada je objavila tri knjige za djecu i to 'Tajna bakina tavana', 'Vitezovi Rata', i 'Čuvar blaga'.
 

Iz kategorije: Kultura