Datum objave: 11. Kolovoz 2015

FOTO Kaja Farszky i njeno putovanje kroz instrumentalni teatar sinoć na tvrđavi sv. Mihovila

Šibenik News
Šibenik News

 

Svestrana udaraljkašica Kaja Farszky sinoć je u sklopu novog umjetničkog programa Strana B gostovala na Tvrđavi sv. Mihovila i zajedno sa svojim kovčegom povela publiku na putovanje kroz kratku priču instrumentalnog teatra od 70ih godina pa sve do danas.
''Glazba za jedan kovčeg nastala je potpuno banalno- kako sviram udaraljke uvijek je tu puno spremanja, puno rastavljanja, uvijek dođemo prvi, a idemo zadnji, tako da mi je bila želja napraviti jedan solistički koncert sa minimalnim instrumentarijem. Ovdje su dakle u pitanju mali instrumenti koji doslovnu stanu u jedan kovčeg, kako bi se napravio udaraljkaški koncert koji je tehnički jednostavan i lako prenosiv, a Tvrđava sv. Mihovila ispunila je i nadmašila moja očekivanja. Od samog dolaska, pa do postave, tehničke ekipe i podrške na off pozornici, odnosno Strani B koja je moram priznati malo izazovnija nego nekakva kazališna dvorana koja je akustično zatvorena. Ali meni je to predstavljalo izazov i mislim da ovakav program treba dovoditi u ovakve neklasične prostore obzirom da ni sam program nije klasičan.'' izjavila je Kaja nakon koncerta.


Nesvakidašnji koncert instrumentalnog teatra u kojem su, pored klasičnih udaraljkaških instrumenata sudjelovale i tave, posude s vodom kao i brusni papir začinio je tipični ponedjeljak i odlično najavio tjedan prepun događanja na Tvrđavi sv. Mihovila. Večeras, 11.8. i sutra, 12.8. s početkom u 21 sat na ljetnoj pozornici gostuje popularni Massimo za čija se oba rasprodana koncerta već mjesecima tražila karta više, a za kraj tjedna tvrđava se pretvara u prekrasno kino pod zvijezdama kad se najpoznatiji filmski festival s motovunskog brda seli na Tvrđavu sv. Mihovila, 63 metra iznad realnosti u sklopu programa Mihovil gleda filmove.
 

Iz kategorije: Kultura