Datum objave: 14. Srpanj 2015

FOTO Odlični Detour podno tribina tvrđave sv. Mihovila

Šibenik News
Šibenik News

 

Tvrđava sv. Mihovila, kulturna atrakcija 2014. godine, u sklopu svog novog umjetničkog programa pod tribinama Strana B sinoć je pred mnogobrojnom publikom ugostila zagrebačku grupu Detour.

Zagrebačka electro-acoustic pop skupina predvođena Nenadom Borgudanom uz prepoznatljiv baršunasti vokal Maje Posavec, danas je prepoznatljiva među poklonicima kvalitetnog suvremenog elektro- akustičnog pop zvuka u koji se povremeno umiješa i drum'n'base, a sinoć je svojim repertoarom savršeno upotpunila intimni ambijent Tvrđave sv. Mihovila i rasplesala publiku već s prvim taktovima svojih pjesama.
''Tvrđava je prekrasna. Čula sam da je ovo predivno mjesto za nastupanje i zaista sam se oduševila kad sam došla. Što se tiče šibenske publike, moram priznati da smo se veoma iznenadili i da smo na početku imali tremu jer nas je publika zaista voljela, a mi smo još onako šiparski bend pa smo bili malo iznenađeni, ali i počašćeni'' priznala je pjevačica Maja Posavec netom nakon koncerta.
''Imamo mi različitih koncerata, svirali smo svojevremeno u Šibeniku prije nekih šest godina i to je bilo cool. Ali ovo večeras… Ja sam bio osobno veoma iznenađen time kako nas je publika primila'' izjavio je Nenad Borgudan.

Strana B, program potpuno besplatan za članove Kluba prijatelja Tvrđave, započeo je koncertom poznatog jazz pijanista Nevena Frangeša i jednog od najboljih suvremenih hrvatskih gitarista i harmonikaša Elvisa Stanića, a nakon Detourovaca nastavlja u suorganizaciji s Plesnim festivalom u Šibeniku kada 21. srpnja na pozornici ispod tribina nastupaju plesači suvremenog plesa Mitja Obed i &M Dance Company.

Iz kategorije: Kultura