Datum objave: 18. Srpanj 2014

Odlična posjećenost prve večeri OFF Jazz-a protekle u znaku sevdaha i Mississippi bluesa

Nina Medić
Nina Medić

Prva večer OFF Jazz&blues festivala u Šibeniku napunila je večeras trg Ivana Gorana Kovačića ispred crkve sv. Frane, a publika je uživala u izvrsnima nastupima Amire Medunjanin te Mike-a Sponze i Iana Siegala.

Večer je sevdahom otvorila Amira Medunjanin pokazavši svoje raskošne glasovne sposobnosti. Možda večeras nije uspjela raspjevati sve u publici, ali je ispunila svaku njihovu glazbenu želju, dok je u razmacima između pjesama pokazala  i smisao za humor zabavljajući sve prisutne. Snažna interpretacija, vokal pun emocija koji odiše iskonskim sevdahom, virtuoznost gitarista Ante Gela i jako dobra komunikacija s publikom, obilježili su nastup Amira Medunjanin Tria.

Večer su energičnim nastupom zatvorili poznati europski bluzeri Mike Sponza i Ian Siegal. Britanac i Talijan večeras su prenijeli atmosferu Mississippi bluesa u Šibenik. Nažalost dio publike napustio je festival već nakon nastupa Amire Medunjanin tako da nisu ni dali šansu ovom impresivnom duu koji je prodrmao sve koji su ostali i pružio im večer za pamćenje.

OFF Jazz&blues festival nastavlja se sutra nastupima Big banda Požega koji će svirati popularne skladbe u jaz obradi te i Pannonia Projecta, jazz sastava basista Vlade Samardžića.

Iz kategorije: Kultura