Ponedjeljak, 05 Svibanj 2014 21:54

Virtuozi Tonko Ninić i Darko Petrinjak oduševili šibensku publiku

Napisala: 
Virtuozi Tonko Ninić i Darko Petrinjak oduševili šibensku publiku

Virtuoz na violini, Tonko Ninić, Šibenčanin porijeklom i po vokaciji i poznati gitarist Darko Petrinjak nastupili su večeras u Muzeju Grada Šibenika u organizaciji Hrvatskog narodnog kazališta. Za probranu šibensku publiku izveli su djela Spadina,Leclaira,Veracinia, Piazzolla i Miletića, a dva puta su izlazili na „bis“. Tonko Ninić ponovno je, kao i bezbroj puta do sada , dokazao da se njegovo sviranje odlikuje kultiviranošću zvuka, ali istodobno i temperamentom i stilskom dotjeranošću što se večeras posebno, kada je o temperamentu riječ, pokazalo u djelima Piazzolla što je publika nagradila burnim pljeskom.
Tonko Ninić je proslavljeni hrvatski violinist s više od 2 500 nastupa u zemlji inozemstvu. Bio je predavač, a jedno vrijeme i dekan Muzičke akademije u Zagrebu
Darko Petrinjak također je proslavljeni glazbenik s diplomom Kraljevske muzičke akademije u Londonu . Redoviti je profesor Muzičke akademije u Zagrebu, a predavao je i na drugim muzičkim akademijama u svijetu.

Objavljeno u Kultura i zabava
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!