Datum objave: 19. Travanj 2014

Opuštena retro atmosfera sajma vinil ploča na šibenskoj rivi

Nina Medić
Nina Medić

Sajam koji se danas održava u Šibeniku u sklopu 'Long play daya' namamio je mnoge kolekcionare na šibensku rivu koja je danas oživjela u retro stilu vinil ploča. Osim pasioniranih sakupljača na sajmu su zastali i slučajni prolaznici, a na livadici i stepenicama ispred katedrale mnogi su jednostavno uživali u ugodnoj sajmenoj atmosferi, suncu i glazbi koja se puštala sa gramofonskih ploča.

Gužva je vladala na štandovima s vinil pločama, tako i na onom Zorana Mikulandre, jednog od izlagača današnjeg sajma koji sebe opisuje kao 'okorjelog sakupljača svega i svačega'. „Ploče su samo jedan segment moje kolekcija, a koliko ih imam ni sam ne znam. Možda između 5 i 10 tisuća. Skupljam sve od knjiga, starih fotoaparata, kazeta, ploča, i raznoraznih antikviteta“, priča nam Zoran. Njegova sakupljačka karijera počela je prije 15ak godina, a kako se bavi selidbom ljudi, njegov hobi je postajao sve intenzivniji jer je počeo sakupljati i stvari kojih su se ljudi pri selidbi htjeli riješiti. Zapravo je nakupio toliko antikviteta da u Šibeniku planira otvoriti i vintage store iliti dućan antikviteta.

Za sountrack sajma danas su zaduženi su Project 33/45 (Rak & Balvan), Mladen DJ Time i DJ Mate Kokić,  a od 22 sata Long play day nastavlja se u klubu Azimut gdje muziku puštaju engleski DJ Dirty Hairy i francuski DJ Raistlin.

Iz kategorije: Kultura