Datum objave: 14. Travanj 2014

Više od 60 prijavljenih na drniški glazbeno-scenski spektakl 'Mikrofon je vaš'

Nina Medić
Nina Medić

Preko 60 natjecatelja prijavilo se za glazbeno-scenski spektakl u Drnišu 'Mikrofon je vaš!' u organizaciji DrnišNEWS-a. Manifestacija će se održati 31. svibnja s početkom u 20.00 sati na igralištu za male športove na Podvornici. Upravo ovaj događaj otvara 'Drniške ljetne večeri 2014.'.

'Iznimno smo zadovoljni odazivom sugrađana na audiciju i kako je cijela priča prihvaćena u javnosti', kazala je Lucija Lapić, jedna od organizatora, ističući kako se samo zajedničkim snagama možeočuvati tradicija kraja.

Natjecatelji će se boriti za nagrade u tri kategorije. Bit će dodijeljeno ukupno 5 nagrada, i to: prvo, drugo i treće mjesto po ocjeni žirija, zatim nagrada publike, te nagrada za najbolji scenski nastup. Ujedno, svim sudionicima bit će dodijeljene zahvalnice. Najboljima će biti uručena nagrada 'Kameni mikrofon', rad Domaće radinosti Milanke Pranić koje će uručiti gradonačelnik Drniša mr.sc. Josip Begonja. 

Naime, s željom oživljavanja nekadašnjeg kulturnog života portal DrnišNEWS odlučio je ponovno pokrenuti manifestaciju nazvanu 'Mikrofon je vaš', odnosno 'Prvi glas Drniša'. 1961. godine došlo je do realizacije prvog amaterskog festivala pod nazivom 'Prvi glas Drniša!'. Tadašnje izvođače pratio je Revijski orkestar, čiji su članovi mahom bili i članovi Gradskog puhačkog orkestra Drniš. Takav orkestar bio je, uz Splitski Mozaik jedini takav orkestar u Dalmaciji. Manifestacija se prestala održavati 1991. zbog Domovinskog rata.

Audicija će se održati 22. travnja od 16 sati u prostorijama Doma kulture.

Podsjetimo kako će se program, 31. svibnja odvijati na dvije pozornice, a bit će postavljen i video zid na kojem će se prikazivati drniške ulice i ostale znamenitosti grada.

Iz kategorije: Kultura