Datum objave: 03. Travanj 2014

Natječaji za predškolce i učenike povodom 'Noći knjige' u Gradskoj knjižnici

Nina Medić
Nina Medić

Svjetski dan knjige obilježit će se u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić  23. travnja te će tim povodom biti održana Noć knjige, manifestacija koja za cilj ima afirmirati kulturu čitanja, potaknuti razgovor o literaturi i podignuti svijest o važnosti knjige u svakom društvu i u svakom vremenu.

Tim povodom gradska knjižnica raspisuje tri natječaja – likovni, literarni i strip-natječaj – za djecu iz dječjih vrtića i učenike osnovnih i srednjih škola Šibensko-kninske županije na temu zajedništva i prijateljstva, pod naslovom  “Kad se male ruke slože…”, nadahnutu knjigom Vlak u snijegu Mate Lovraka.

Literarni natječaj za najbolju kratku priču namijenjen je učenicima od trećeg do osmog razreda osnovne škole, likovni natječaj predškolcima i osnovnoškolcima a strip-natječaj srednjoškolcima. Za likovne radove mogu koristiti slikarske, grafičke i crtačke tehnike ili tehnike oblikovanja a za stripove grafičke, crtačke i računalne tehnike.

 Stručna povjerenstva ocijenit će radove i nagraditi po tri najbolja iz svake kategorije.

Na dječjem odjelu 23. travnja u 18 sati bit će pročitane tri najbolje priče i otvorena izložba likovnih radova. Izložba strip-radova bit će otvorena u 20 sati na prvom katu Knjižnice.

Radove treba predati do 17. travnja. Priče (napisane na stroju, računalu ili rukom) učenici mogu donijeti u Knjižnicu na Dječji odjel, ili ih poslati u inbox na Facebook stranici Knjižnice. Likovne radove i stripove treba propisno zaštititi i ne savijati u tube. Mogu se osobno donijeti u Knjižnicu ili poslati poštom na adresu: Gradska knjižnica “Juraj Šižgorić” Šibenik (s napomenom “Za likovni natječaj ‘Kad se male ruke slože...’”), Poljana maršala Tita 6,  22000 Šibenik. Na poleđinu rada treba nalijepiti “naljepnicu” s osnovnim podacima.

Osobe za kontakt su Marina Šimić, dipl. knjižničarka na dječjem odjelu (022 201 280 i 098 759 892, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.), za literarne radove, i Zdenka Bilušić, prof. likovne kulture, voditeljica Centra za vizualnu kulturu djece i mladih Knjižnice (022 201299 i 098 603 421, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.).

Iz kategorije: Kultura