Datum objave: 06. Veljača 2014

Počele prijave za ovogdišnji Supertoon u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

SUPERTOON, prvi festival animacije u Dalmaciji, koji se od prošle godine održava u Šibeniku otvorio je natječaj za sudjelovanje u natjecateljskom programu ovogodišnjeg festivala, a poziv traje do 4. Travnja.
Ovogodišnje izdanje Supertoona održat će se od 27. srpnja do 1. kolovoza 2014. Godine.
Prijaviti se mogu filmovi u trajanju do 30 minuta nastali nakon 1. siječnja 2012. i to u sljedećim kategorijama: Kratkometražni autorski animirani filmovi, Kratkometražni animirani filmovi za djecu, Animirani glazbeni spotovi, Animirani reklamni filmovi i Animirane filmske špice.
Prošle godine festival je uspješno prvi puta održan u Šibeniku pa se odluka o preseljenju u potrazi za više prostora i većim brojem ljubitelja animacije pokazala i više no opravdanom, kažu organizatori. Pripreme za 4. Supertoon već traju, a organizacija je ove godine i opsežnija jer festival dolazi u Šibenik bogatiji za dvije nove atraktivne natjecateljske kategorije
Međunarodni festival animacije Supertoon posvećen je sustavnom praćenju recentne domaće i svjetske produkcije kratkog animiranog filma kroz niz natjecateljskih i popratnih programa. Natjecateljski program sastoji se od međunarodne konkurencije kratkih autorskih filmova, filmova za djecu, animiranih glazbenih videa, reklamnih filmova te filmskih špica. Popratni program Supertoona uključuje retrospektive pojedinih autora, animacijskih studija i škola, partnerskih festivala i radionica animacije.

.

Iz kategorije: Kultura

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3