Utorak, 08 Listopad 2019 10:54

Europa u Murteru: Volonteri iz cijele Europe predstavili svoje materinje jezike i jela

Napisala: 
Europa u Murteru: Volonteri iz cijele Europe predstavili svoje materinje jezike i jela

Europski dan jezika obilježen je na Murteru, a na njemu je sudjelovalo 11 iz cijele Europe koji su prikazali i specifičnosti svoje kuhinje. Riječ je o mladima koji sudjeluju na radionici gradnje suhozida i uređenja arheološkog nalazišta Colentum, a organizator te manifestacije je udruga Argonauta.

- Na ovogodišnjoj manifestaciji naših je 11 volontera iz Poljske, Španjolske, Turske i Italije predstavilo svoje zemlje, znamenitosti, jezike i običaje. Vjerujemo kako je ovo iskustvo približilo ljude različitih nacionalnosti, ostavilo trag i lijepu uspomenu svim sudionicima i posjetiteljima Europskog dana jezika u Murteru – kažu u Udruzi Argonauta.
Posjetitelji su također imali priliku isprobati turske, hrvatske, talijanske, poljske i španjolske delicije te utvrditi i proširiti svoje znanje o različitim kulturama i jezicima, kao i naučiti nove riječi i izraze.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!