Datum objave: 13. Svibanj 2019

Igor Meić novi je SDP -ov vijećnik u Županijskoj skupštini i vrlo je kritičan prema vladavini HDZ -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Igor Meić novi je vijećnik SDP-a u Županijskoj skupštini koji je predstavljen na današnjoj konferenciji za novinare, kao jedan je od članova SDP-ovog tima koji se neće baviti HDZ-om već problemima u koje je Županija dospjela tijekom 30 godina vladanja HDZ-a Županijom. On ulazi u Županijsku skupštinu s liste SDP -a nakon što je Franko Vidović svoj mandat prepustio stranci.

"Baviti ćemo se rješavanjem nagomilanih problema koje HDZ nije želio, niti imao snage, volje i znanja riješiti. Najočitiji problemi toga su da je Šibenik kao županijsko središte u 8 godina izgubio 4.000 birača, a da po prvom većem infrastrukturnom projektu financiranom od strane EU moramo platiti penale“, kazao je Joško Šupe Predsjednik ŽO SDP -a.

 

"Mislim da je većini ljudi jasno da kad netko pokazuje prstom na mjesec, da je mjesec bitan, ne prst. Zašto onda mnogi političari u vladajućim strukturama smatraju da je ustvari prst mjesec. Oni misle da su sami sebi svrha, da su institucije same sebi svrha. I kao posljedica toga imamo situaciju da ministri troše milijune na svakojake gluposti. Npr. potroše 30-ak milijuna kuna na kampanju protiv referenduma, a za te novce su mogli izgraditi odjel dječje bolnice. Nema se za egzistencijalne i esencijalne stvari. Politika je toliko pala na niske grane da oni više liče cirkusantima nego političarima. Ono što svi skupa trebamo je priupitati se zašto se bavimo politikom i uvijek se iznova vraćati temeljima i uvijek iznova interpretirati politiku. Ono što će nam osigurati osnovu za razvoj zajednice u kojoj vrijedi živjeti je to da pri donošenju odluka i politika trebamo na prvom mjestu imati temeljna ljudska prava i slobode i demokratske vrijednosti. A preduvjet toga je da se prestanu ponašati prema zakonima džungle“, rekao je novopečeni vijećnik Meić

 

Anita Jakšić, također vijećnica u Županijskoj skupštini kritizirala je dnevni red i teme kojima će se Skupština baviti na ovotjednoj sjednici.
"I u pozivu za sutrašnju sjednicu Županijske skupštine na dnevnom redu su trivijalne točke i naravno dodjele koncesija. Nema projekata, nema ideje, nema razvoja! Kao turistička županija i dalje kaskamo na dnu, što govori da ne koristimo potencijale koje ima ova županija u svom povijesnom i geografskom položaju. Župan koji provodi dosta vremena na putovanja, ne prenosi iskustva i znanja koja je stekao. Sav svoj rad usmjerio je na vođenje Udruge Županija i ambiciju prema Europskom parlamentu. Odatle nebriga za Županiju i svrstavanje ove županije na začelju svih pokazatelja razvoja“, objasnila je. 


 

Iz kategorije: Županija info