Datum objave: 22. Travanj 2019

Pogledajte što su Murterini ponudili gostima na Uskršnjem doručku kao spoj starog i novog

Diana Ferić
Diana Ferić

Inovativni gastro - event umjesto klasičnog Uskršnjeg doručaka organiziran je danas na Trgu Rudina u Murteru kao spoj tradicionalne takozvane ‘bakine kuhinje’ uz dašak trendovskih, dizajnerski šarmantnih jela, a sudjelovali su svi poznati murterski restorani i to Boba, Rebac, Tic tac, Fešta, Smokvica, Račić, Mareta, Fine Food Murter i Barbara. Te su delicije bile poslužene u ekološkom posuđu od palmina lišća, drveta i kartona, a jedina je zamjerka to što su neki posjetitelji, nakon što su pojeli odabrana jela, to posuđe pobacali po podu jer im se nije dalo otići do obližnjih kontejnera.

Većinu posjetitelja oduševio je upravo odmak od klasične ponude za Uskršnji doručak , a mnogi su posebno izdvojili crnu fregolu - kuglice izrađene od domaće tjestenine, u crnom umaku od sipe.
Stolovi s hranom bili su i posebno dekorirani.

 

"Ovo nam je najljepši i najukusniji Uskršnji doručak koji smo do sada jeli", kazala nam je skupina američkih turista

 

U taj se event uključila i udruga ‘Latinsko idro’ pa je posjetiteljima na raspolaganju bilo nekoliko gajeta na tradicijska latinska idra.

 

"Poželjeli smo u jednom uskršnjem eventu objediniti našu tradiciju i povijest nasljeđa, koja je do današnjih dana usko vezana za raskošnu gastronomsku scenu. Murtersko-kornatsko područje poznato je po vrsnoj gastronomiji, a temelji se na mediteranskim jelima koja su uživali Rimljani pri čemu se osjeća i snažan utjecaj Italije i Francuske", kažu organizatori.
 

Iz kategorije: Županija info