Srijeda, 03 Travanj 2019 11:28

JU NP Krka obogaćuje fond knjiga u školskim knjižnicama u Šibensko - kninskoj županiji

Napisala: 
JU NP Krka obogaćuje fond knjiga u školskim knjižnicama u Šibensko - kninskoj županiji

Nacionalni park Krka podijelio je ove godine knjižnicama u Šibensko - kninskoj županiji 49 knjiga 'Arheološka zbirka Burnum' u sklopu svog projekt 'Popunimo školske knjižnice' namijenjenog osnovnim i srednjim školama

 

Projekt su pokrenuli 2007. godine

 

"Cilj projekta je da knjige objavljene u izdanju Nacionalnog parka Krka budu dostupne djeci i mladima, da bi se i na taj način djelovalo na njihovu svijest o zaštićenim područjima i očuvanju okoliša", kažu u JU NP Krka.

 

Do sada su školama podijelili VHS kasete NP Krka Školjkaši ušća Krke, knjigu Skradin Ive Šprljana, Zbornik radova Znanstveno-stručni skup Vizija i izazovi upravljanja zaštićenim područjima prirode u Republici Hrvatskoj: aktivna zaštita i održivo upravljanje u Nacionalnom parku Krka, Prirodoslovni vodič, Šišmiši NP Krka i Vodozemci NP Krka te DVD-ove NP Krka Ribe NP Krka i Ptice NP Krka – poručuju iz NP Krka.
Ove godine izbor je pao na knjigu 'Arheološka zbirka Burnum'. Tijekom veljače podijeljeno je ukupno 49 knjiga knjižnicama u 36 osnovnih i 13 srednjih škola u županiji. Izdanje je to koje na slikovit i detaljan način opisuje formiranje Burnuma, antičkog logora i amfiteatra, podignutog u sjevernom dijelu NP Krka.

 

"Vjerujemo da će ovogodišnji dar učenici i njihovi mentori koristiti ne samo kao dodatno nastavno pomagalo, nego i da će ih potaknuti da bolje upoznaju i istraže kulturnu baštinu Nacionalnog parka Krka", ističu u JU NP Krka.

FOTO: Ekonomska škola Šibenik
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!