Datum objave: 22. Veljača 2019

Župan Pauk pričao je na konferenciji investitora u Zagrebu o sve snažnijem poduzetništvu u Županiji

Diana Ferić
Diana Ferić

Poduzetnička aktivnost u Šibensko-kninskoj županiji u proteklih deset godina je ustvrdio je šibensko - kninski župan i predsjednik Hrvatske zajednice županija Goran Pauk na konferenciji „InvestCro – Je li Hrvatska spremna za nove investicije“ koja je danas održana u Zagrebu. Naglasak konferencije bio je na kretanju investicija u 2018. godini, preprekama za rast investicija, uvjetima za porast investicija na lokalnoj razini, očekivanjima od Europske unije te mjerama kojima županija potiču razvoj gospodarstva.

 „Vodeći računa o prednostima naše županije, razvojnim mogućnostima gospodarstva, o potrebi regionalnog usklađivanja te uvažavajući Strategiju razvoja republike Hrvatske kreirali smo županijsku razvojnu strategiju i definirali konkretne poticaje vezane uz subvencioniranje gospodarskih subjekata, ulaganje u poduzetničku i javnu infrastrukturu te ljudske resurse kao ključne čimbenike razvoja gospodarstva“, objasnio je Pauk i dodao kako je ulaganje u ljudske resurse ključ za povlačenje sredstava iz Europske unije i temelj daljnjeg razvoja Šibensko-kninske županije i Republike Hrvatske u cjelini.

 

Predsjednik Pauk sudjelovao je na panelnoj diskusiji „Kako do novih investicija“ gdje je naglasio kako su upravo županijske razvojne agencije povukle najviše sredstava iz fondova Europske unije. Priliku za još brži razvoj gospodarstva predsjednik Pauk vidi u dobrom definiranju Višegodišnjeg financijskog okvira na europskoj razini, ali i reformom javne uprave na nacionalnoj. „Novi višegodišnji financijski okvir za razdoblje od 2020. do 2027. prilika je za bolje sagledavanje stvarnih potreba regija i lokalnih područja te u konačnici i osmišljavanje boljeg i efikasnijeg sustava regionalne politike, EU fondova i instrumenata“, rekao je.

S obzirom na činjenicu da je Uz predsjednika Pauka, na panelnoj diskusiji su sudjelovali i Jako Andabak, član Izvršnog odbora Hrvatske udruge poslodavaca i predsjednik nadzornog odbora Sunce koncerna; Mladen Fogec, predsjednik Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj i Christoph Schoefboeck, Predsjednik uprave Erste&Steiermarkische banke. 

 

Iz kategorije: Županija info