Datum objave: 23. Listopad 2018

Županijska razvojna agencija preko COMPET PLAMET-a osnažuje i povezuje poduzetnike

Diana Ferić
Diana Ferić

Treća radionica iz programa COMPETE PLAMET, namijenjenog olakšanju poslovanja i povezivanju malih i srednjih poduzetnika u djelatnosti plsatike i metala održat će se u prostorijama JU Razvojna agencija Šibensko-kninske županijemu srijedu 24. listopada 2018. godine s početkom u 13 sati.

Glavni cilj projekta Compete Plamet je poboljšati institucionalnu podršku i usluge malim i srednjim poduzećima u sektoru metala i plastike u Šibensko-kninskoj županiji u Republici Hrvatskoj i Zapadno Hercegovačkoj županiji u Bosni i Hercegovini. U pripremi projekta Compete Plamet kao jedna od prepreka postizanju veće konkurentnosti poduzeća aktivnih u sektoru metala i plastike u Šibensko-kninskoj županiji i Zapadnohercegovačkoj županiji prepoznata je nedostatna suradnja između privatnog i javnog sektora, sektora obrazovanja i aktera istraživanja i razvoja. Ovaj koncept suradnje naziva se uobičajeno i trostruka spirala (Triple helix).

Upravo stoga, jedan od važnih ciljeva projekta je okupiti predstavnike poduzetnika, javnog sektora, srednjoškolskih i visokoškolskih obrazovnih institucija i predstavnike istraživanja i razvoja u Mrežu znanja, koja ima za cilj raditi na uklanjanju prepreka većoj konkurentnosti poduzetnika i zajednički definirati aktivnosti koje će voditi povećanju konkurentnosti poduzeća u sektoru metala i plastike u Šibensko-kninskoj županiji i Zapadnohercegovačkoj županiji. Navedene aktivnosti definirati će se

„Akcijskim planom Mreže znanja, koji će biti rezultat provedbe ukupno 3 radionice strateškog i akcijskog planiranja.Prva radionica odnosila se na strateške ciljeve u sektoru metala i plastike, druga na definiranje najvažnijih aktivnosti za povećanje konkurentnosti u sektoru metala i plastike dok je tema treće radionice „Identifikacija izvora financiranja i potrebnih sredstava za definirane aktivnosti te identifikacija nositelja odgovornosti i rokova provedbe za definirane aktivnosti

„Dobiveni inputi s održanih radionica koristit će se u izradi Akcijskog plana Mreže znanja (KnowNet) u prekograničnom području“; doznajejmo od Sandre Dubravica, više savjetnice u JU Razvojna agencija Šibensko – kninske županije.


Projekt Compete Plamet se provodi u okviru Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014. - 2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1 603 369,21 €. Kroz program Interreg IPA prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora financira se 85% projektnih aktivnosti što predstavlja iznos od 1.362.863,82€. Preostali iznos sufinanciraju projektni partneri. Projekt provodi Projekt provodi JU Razvojna agencija Županije zapadnohercegovačke - HERAG u suradnji sa partnerima Razvojnom agencijom Šibensko kninske Županije i Općinom Posušje.

 

Iz kategorije: Županija info