Datum objave: 04. Listopad 2018

Produženje sezone:Skradin je u nedjelju domaćin međunarodne humanitarne utrke KRKA Ultra Challenge

Diana Ferić
Diana Ferić

Skradin je dobio međunarodno humanitarno događanje KRKA Ultra Challenge, dobrotvornu utrku koja će se održati 7. listopada 2018. u Nacionalnom parku „Krka“, u suradnji s švedskim partnerima, a koja će pridonijeti produženju turističke postsezone u tom gradiću koji se želi prerasti u prestižnu turističku destinaciju koja će biti puno više od ulaznog punkta za posjetitelje NP Krka.

 

Za tu prvu utrku prijavljeno 80 – tak sudionika, kako doznajemo od Damira Nakića, direktora TZ Grada Skradina.

 

Utrku organizira švedska udruga Run Raisers kako bi prikupila sredstva za istraživanje dijabetesa i produbila svijest o toj globalnoj rastućoj bolesti. Novac od kotizacija namijenjen je za potporu Barndiabetesfonden (The Swedish Child Diabetes Foundation) u istraživanju dijabetesa tipa 1 i za organizaciju sportskog kampa u Skradinu u lipnju 2019. za obitelji s djecom koja boluju od te bolesti.
Staza utrke prolazi kroz prekrasne pejzaže Nacionalnog parka „Krka“ i okruženja, u ambijentu zaštićene prirode i jedinstvene kulturno - povijesne baštine. Ulaz u Nacionalni park „Krka“ na dan utrke bit će besplatan za sve sudionike.

 

KRKA Ultra Challenge sastoji se od četiriju utrka, različitih duljina staze: triju pojedinačnih, na 80, 50 i 10 km, i timske utrke na 50 km,a sve završavaju na Skradinskom buku. Svaka predstavlja svojevrstan izazov, neovisno o duljini rute, i poseban doživljaj trčanja u okruženju nesvakidašnje prirodne ljepote. Fizički cilj svake utrke jest Skradinski buk, najljepši i najposjećeniji slap na rijeci Krki, ali viši cilj je onaj humanitarni: dati sve od sebe, testirati svoju volju i snagu, kako bismo pomogli drugima.


 

Iz kategorije: Županija info

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3