Srijeda, 01 Kolovoz 2018 16:12

Županija poljoprivrednike ove godine subvencionira s 1,1 milijun kuna, danas potpisani ugovori

Napisala: 
Županija poljoprivrednike ove godine subvencionira s 1,1 milijun kuna, danas potpisani ugovori

Poljoprivrednici iz Šibensko – kninske županije dobili su ove godine 1,1 milijun kuna subvencija iz županijskog proračuna. Danas je s njima ugovor potpisao župan Goran Pauk.

„Za provedbu ovogodišnjeg Programa potpora poljoprivredi za 2018. godinu izdvojeno je iz proračuna 1.100.000,00 kuna. Sufinancirali smo pet zadruga, 20 udruga, četiri institucije, četiri trgovačka društva i 66 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Za ove zadnje odobrene zahtjeve Županija je izdvojila 124.800,00 kuna za 21 poljoprivrednika. Među subvencioniranim poljoprivrednicima devet je mladih poljoprivrednika, jedan obrt i dva trgovačko društva“, kazao je župan i čestitao svima koji su ostvarili pravo na subvencije te im poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Sredstva po ovim odobrenim zahtjevima su uložena u kupnju devet krava i jednog bika pasmine buša, dvije muzne krave, nabavu silosa i opreme za mužnju koza. Sufinancirana je nabava sadnica vinove loze i voća, priprema terena za podizanje novog ekološkog nasada maslina, oprema za povrtlarsku proizvodnju, proširenje štale. Sufinancirano je do 50% opravdanih sredstava, ovisno o mjerama.

Poljoprivrednici Šibensko-kninske županije zahvalili su županu i pročelnici županijskog Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Višnji Marasović na podršci koju im Županija pruža, a koja im uvelike olakšava rad.

 

 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!