Petak, 13 Srpanj 2018 22:10

Gospodarsko vijeće Županije:Prerađivačka industrija u Županiji povećala dobit za više od 60 posto

Napisala: 
Gospodarsko vijeće Županije:Prerađivačka industrija u Županiji povećala dobit za više od 60 posto

Poduzetnici u prerađivačkoj industriji u Šibensko – kninskoj županiji, kao jednoj od strateških djelatnosti ostvarili su tijekom 2017. godine, 21,5 posto više prihoda nego u 2016. godini, a dobit prije oporezivanja veća je za čak 60,2posto , rečeno je na današnjoj sjednici Gospodarskog vijeća HKG Šibensko – kninske županije, koja se održala u prostorijama JU Razvojna agencije, a predstavljeno je stanje u gospodarstvu Županije. Uz članove vijeća sjednici su nazočili i župan Goran Pauk, njegova zamjenica Darija Puljić, gradonačelnik Šibenika Željko Burić i zamjenik gradonačelnika Grada Knina Marijo Ćaćić.

„Značajan doprinos daljnjem razvoju metaloprerađivačke industrije Županija će dati kroz razvoj Centara kompetencija za aluminij. Projekt je razvijen u suradnji s privatnim sektorom i Fakultetom strojarstva i brodogradnje Zagreb, a trenutno je u fazi evaluacije“, rekao je župan Goran Pauk istaknuvši izuzetno dobru suradnju s HGK - ŽK Šibenik koja u svim svojim aktivnostima potiče i promiče razvoj gospodarstva na ovom području.


„Mikro, malih i srednjih poduzetnika u Šibensko-kninskoj županiji čini 99,8% ukupnog broja poduzetnika. Stoga je jasno da se ne može se govoriti o značajnijem gospodarskom razvoju bez razvoja malog gospodarstva. Županija samostalno i u suradnji s nadležnim Ministarstvom osigurava znatna sredstva za poticanje malog gospodarstva, pa i ovom prilikom skrećem pažnju na mogućnost korištenja županijskih poticajnih mjere razvoja gospodarstva. Posebno bi istakao povoljne kreditne linije s kamatnom stopom već od 1,5% za krajnjeg korisnika“, rekao je župan Goran Pauk.

Predsjednik Gospodarskog vijeća Ivan Soža analizirao je gospodarske pokazatelje u Šibensko-kninskoj županiji u 2017. godini. Vodeće djelatnosti u gospodarstvu Županije prema ukupnom prihodu ostvarenom u 2017. godini su djelatnosti prerađivačke industrije, trgovine na veliko i malo, turizma te djelatnosti građevinarstva.


Na današnjoj sjednici predstavljen je projekt HGK Digitalna komora i portala Gospodarska mreža, a projekt je predstavila Sanja Šimić, direktorica Centra za digitalnu transformaciju i strateški razvoj HGK.
 

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!