Datum objave: 09. Srpanj 2018

Sve spremno za "Tuna fever 2018" u Rogoznici, TOP turističku manifestaciju po ocjeni HTZ -a

Diana Ferić
Diana Ferić

Iako je do Tuna fever Rogoznica, natjecanja u ulovu tuna ostalo još nešto manje od mjesec dana, sve je spremno za ovu veliku međunarodnu manifestaciju koja će se početkom kolovoza po četvrti put održati u akvatoriju Rogoznice.To je događanje Hrvatska turistička zajednica proglasila Top turističkom manifestacijom i dodjelila joj je 100 000 kuna ove godine, najviše u Šibensko – kninskoj županiji uz Changer festival,

 

Organizator 'Tuna fever Rogoznica 2018.'je i ove godine splitski klub Big game Croatia, uz podršku TZ Rogoznica, a predsjednik kluba Boris Županović za ovu godinu najavljuje: -Sretni smo što je prošli Tuna fever okupio zavidan broj natjecatelja i čim smo završili s lanjskim natjecanjem, veliki dio gostiju su se najavili i za 2018. godinu. Već sada, nešto više od mjesec dana uoči početka, možemo potvrditi dolazak više od četrdeset posada iz deset zemalja. – kaže Županović. Tako će se u tri ribolovna dana, od 8. do 11. kolovoza u rogozničkom akvatoriju zaploviti ribolovci iz Hrvatske, ali i inozemstva; iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Rusije, Mađarske, Italije, Slovenije, Češke…

 

To najbolje dokazuje kako je Tuna fever Rogoznica u dosadašnje tri godine postalo poznato svjetsko natjecanje koje je zaživjelo i na Jadranu, te iz godine u godinu privlači sve više ljubitelja mora i ribolova. Tako će biti i na početku kolovoza ove godine, a jedini izbor bila je Rogoznica zbog izvrsnih mikroklimatskih i drugih uvjeta. Ovo je mjesto, kako je poznato, od skromnog ribarskog sela s godinama preraslo u pravi turistički biser, iz godine u godinu se obaraju rekordi u dolascima domaćih i stranih gostiju.

 

Tome treba dodati i ovo natjecanje koje na rogozničku rivu svaki dan okupi nekoliko tisuća gostiju, a svaku večer se svi gosti na rivi zaslade besplatnim delicijama od tune.
Uz natjecanje velikih, popularan je i dio za najmlađe 'little game' kada se na more otisnu djeca, a dosadašnjih su godina pokazali kako ribolovna budućnost ima kome ostati.

 

Uz spretne ribolovce natjecanje uvijek okupi i brojna imena estrade, politike ili sporta i mnogi od njih se zajedno s natjecateljima znaju otisnuti put mora i tako okušati sreću.

Rogoznica stoga ušminkana i spremna očekuje još jednu sportsko turističku manifestaciju, a osim ovog natjecateljskog dijela, svake večeri se priređuje pravi glazbeni spektakl; tako će na rogozničkoj pozornici nastupiti popularni Jole, grupa Viva, Disco inferno, a sve će kao i lani začiniti prava zvijezda Željko Bebek, koji je svake godine i natjecatelj na 'Tuna feveru'.

 

U svakom slučaju, Rogoznica čeka morske kapitalce, a svi koji bi se htjeli okušati u ovomk ribolovu mogu se još uvijek prijaviti, jer je ostalo tek nekoliko mjesta za ovogodišnji 'Tuna fever'.
 

Iz kategorije: Županija info