Datum objave: 20. Lipanj 2018

Povjesni uspjesi učenika Prometne škole u Šibeniku Jakova Renka i mentora Davora Lakoša

Diana Ferić
Diana Ferić

Maturant šibenske Prometno-tehničke škole Jakov Renko na 21. državnom natjecanju u sektoru prometa i logistike, smjer pomorski nautičar, je s 97 posto točno riješenog ispita u šk./god. 2017./2018. postigao najbolji uspjeh u povijesti državnih prometnih i pomorskih natjecanja. Njega i njegovog mentora, profesora Davora Lakoša tim danas su primili šibensko-kninski župan Goran Pauk i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, znanost, kulturu i sport Diana Ercegović.

 

Zanimljivo je da njegov mentor, profesor Davor Lakoš već pet godina zaredom sa svojim učenicima osvaja prva mjesta na državnim natjecanjima što je također uspjeh kakav nije zabilježen u povijesti školskih natjecanja u Republici Hrvatskoj.

 

„Čestitam našem maturantu Jakovu kojemu će ovaj uspjeh koristiti u daljnjem školovanju i izboru zanimanja u pomorskoj struci koja je tradicija na našim prostorima. Čestitam i profesoru Lakošu koji je svojim radom, zalaganjem i prenošenjem znanja na svoje učenike uvelike doprinio njihovim sjajnim rezultatima. Svojim uspjesima promovirate svoju školu, strukovna zanimanja i svoju županiju i na tome vam hvala.“, kazao je župan Goran Pauk te Jakovu i profesoru Lakošu uručio prigodne poklone i poželio im puno uspjeha u budućnosti.

 

Ravnatelj Prometno-tehničke škole Zdravko Peran kazao je kako je, uz potporu Šibensko-kninske županije, osnivača škole, nastavničko vijeće Prometno-tehničke škole donijelo odluku da će za ovaj izniman uspjeh Jakov biti nagrađen oslobađanjem od plaćanja tečaja osposobljavanja za vozača B kategorije vozila.
 

Iz kategorije: Županija info