Datum objave: 19. Lipanj 2018

Mitska bića zavladat će i ove godine Roškim slapom,ali i modne kreacije Karmen Herceg

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahvalujući LegendFestu, festivalu narodnih priča, legendi i mitova, Roški slap se treću godinu za redom zaposjesti vile i druga mitska bića, a na pozornici na Krki nastupit će poznata etno imena, sve to uz izložbe, dječje predstave i radionice, kako je najavljeno na današnjoj konferenciji održanoj u Muzeju Grada Šibenika. Organizator je udruga Val kulture. Osim LegendFesta, udruga Val kulture pokrenula je i LegendEspo pa će tako zanimljivi vizuali biti izloženi na Roškom slapu, te LegendIN, platformu za osobe s posebnim potrebama, a jedna od ambasadorica je naša šibenska dizajnerica Karmen Herceg.

 

LegendFest održat će se 7. i 8. srpnja, a ta dva dana ulaz na Roški slap bit će besplatan nakon 17 sati popodne, uz organizirani prijevoz iz Šibenika.
Kako je najavio danas predsjednik udruge Val kulture Ivor Zidarić, LegendFest će ovog ljeta na Roškom slapu ugostiti etno zvijezde Cinkuše, Elis Lovrić, zagrebačko-šibensku etno kombinaciju Kazan i poljički sastav Plet.

 

– Ove godine vile su nam se opet nametnule kao tema. Ovaj kraj zove nas tim legendama, mitovima, i pričama na temu vila. Imamo bogat program kojim multimedijalno prikazujemo legende i mitove Šibensko-kninske županije, s naglaskom na Nacionalnom parku Krka – kazao je Zidarić iz organizacije LegendFesta.

 

Ionako lijepa priroda oko mlinica na Roškom slapu bit će ta dva dana festivala uređena vilinskim i slamnatim elementima koji su prve dvije godine LegendFesta uspješno transformirali taj dio Krke u vilinsku čaroliju.U tom lijepom ambijentu održavat će se i radionice za djecu, poput one izrade tradicionalnih hrvatskih igračaka, a svijet vila najmlađima će biti prikazan kroz nekoliko interaktivnih predstava.

 

Na Roškom slapu bit će još i izložba fotografija ravnatelja šibenskog muzeja Željka Krnčevića, kao i tematske haljine šibenske dizajnerice Karmen Herceg.
 

Iz kategorije: Županija info