Utorak, 21 Studeni 2017 09:03

Petrina u svojoj upravi kažnjava nerad, a vrednuje stručnost i kreativnost

Napisala: 
Petrina u svojoj upravi kažnjava nerad, a vrednuje stručnost i kreativnost

Primoštenski općinski službenici, ali i svi zaposlenici ustanova i poduzeća čiji je osnivač Općina Primošten, za tri neopravdana kašnjenja na posao mogu dobiti izvanredni otkaz. Na prijedlog primoštenskog načelnika Stipe Petrine tu odredbu je u Pravilnik o kriterijima i načinu ocjenjivanja rada službenika i namještenika potvrdilo Općinsko vijeće, prenosimo  s portala šibenski.hr

Nema uhljeba

- Neopravdana kašnjenja smatramo težom povredom dužnosti i ovom odlukom dobiva se mogućnost izricanja mjere izvanrednog otkaza. To ne znači da su naši službenici i namještenici nezadovoljni, da nisu adekvatno nagrađeni i da općina ne sudjeluje u njihovom stručnom usavršavanju - naglašava načelnik Petrina.
Petrina ističe da u Općini Primošten nema uhljeba i da nitko nije primljen po rođačkim i stranačkim kriterijima.

 

- Svi naši službenici i namještenici, nakon što su se prijavili na javni natječaj, morali su proći stroga testiranja znanja, vještina i kreativnosti. Uostalom, kada smo došli na vlast 2001. godine broj administrativaca smo s 12 smanjili na osam i šesnaest godina kasnije broj službenika je isti. Takvog primjera nema u Hrvatskoj - tvrdi Petrina.
Dakle, nama labavo kod Stipe Petrine! Pored otkaza zbog kašnjenja, službenicima i namještenicima Jedinstvenog upravnog odjela "nad glavom visi" i rigorozni Pravilnik o ocjenjivanju njihovog rada na godišnjoj razini, a što prema strogim pravilima provodi pročelnik Odjela. Ocjene su baš kao i školske - od jedan do pet ili opisno: najbolji dobivaju ocjenu izvrsno, a najlošiji nezadovoljavajuće i neprihvatljivo.

Sve se prati

 

Kriterij i način ocjenjivanja napisan je na više od 10 stranica, a vrednuju se stručnost, kreativnost, samoinicijativnost...
Na ocjenu bitno utječu kvaliteta i opseg obavljenog posla, vremenski rokovi, točan dolazak na posao, ali i odlazak s posla u propisano vrijeme, te susretljivost i ljubaznost sa strankama, ali i dobri odnosi s kolegama.

 

Poduža je lista svega onoga što primoštenski službenici i namještenici moraju ispuniti da bi dobili ocjenu izvrstan, međutim i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela, pored toga što će s ocjenjivanjem imati pune ruke posla, dužan je s ocjenom upoznati službenika najkasnije do konca veljače, a ocjenu o radu pročelniku izriče osobno općinski načelnik Stipe Petrina

Objavljeno u Županija info
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!