Datum objave: 23. Svibanj 2017

Policija prijavila ubojicu napuštenog psića Berte koji je obješen na kninskom području

Diana Ferić
Diana Ferić

Monstruoznim činom nazvala je javnost ubojstvo nevinog, napuštenog psića Berte u Kninu. Ljudi su zgroženi, prema objavama na Facebooku, u nevjerici da se tako što moglo dogoditi. Kninski aktivisti upozoravaju da je u selu, u kojem se taj zvjerski čin dogodio, u opasnosti još jedan napušteni pas. Berta je stradala dok je čekala da je netko udomi.

 

Policija je priopćila da će zbog kaznenog djela ubijanja ili mučenja životinje prijaviti 50 – godišnjaka On je u nedjelju, 21. svibnja oko 11 sati ujutro ubio psa nepoznate pasmine i nepoznatog vlasnika, kažu u policiji. Navodno mu je oko vrata stavio omču i objesio ga.

„'Danas je Berta platila glavom. Čekali smo za njega dom ali ga ona nije dočekao. Objesio ju je monstrum. Je li moguće da je to učinio pred svima u selu, čak i pred djecom, da nitko nije ništa mogao? Eto, toliki teror i strah selo trpi od njega. Policija mu ništa ne može, nitko neće prijaviti jer ga se svi boje. Ići ćemo na lice mjesta“, napisali su aktivisti grupe „Kninska njuškica“ na Facebook-u.
Od njih doznajemo da u Kinu ne postoji azil za napuštene životinje niti ikakvu udrugu za zaštitu životinja. Ta grupa se angažirala pa s ulica sklanja lutalice, hrane ih i smještaju na sigurno. U protekla tri mjeseca tako su s kninskih ulica spasili 10 pasa lutalica.
 

Iz kategorije: Županija info