Datum objave: 30. Travanj 2017

Županijski proizvodi na Sajmu u Skradinu:Od ića i pića do igračaka i ženskih torba

Diana Ferić
Diana Ferić

Ako "svaki Cigo svojeg konja fali" onda sebi dajemo za pravo iz bogate ponude 9. Sajma agroturizma u Skradinu izdvojiiti šibensko - kninske proizvode, pogotovu  one nove, ali i stare koje ne možete zaobići poput "Sradinski delicija" Mirande Paić koje svake godine odišu nečim novim.

 

Šibensko pivo pod nazivom „Mihovil“ otkrili smo na 9. sajmu Agroturizma koji je otvoren danas u Skradinu, ali i niz drugih zanimljivih domaćih proizvođača i to ne samo hrane i pića već, recimo i edukativnih igračaka od drveta koje proizvodi  Domaća radinost Dragović Madić iz Sonkovića Sonkovića, a  koje istodobno funkcioniraju kao i suveniri pa su vrlo su primjenjive. Tu je i Dubravka Đurđević sa "Šibenskom belecom" koja izrađuje ručno šibenske kape.

OPG Sladić iz Plastova na Sajmu promovira svoj novo vino Lasin, a među najposjećenijim štandovima jutros je bio štand OPG Brkić s Konjevrata koji proizvodi pancetu od domaće svinje, pršut i svoje kobasice.

OPG „Validžić“ iz Oklaja prepoznatljiv je po raznim sirevima među kojima je najupečatljiviji onaj iz mišine. Posebnu pozornost izazivaju pletilje Udruge Naše ognjište iz Knina, nekadašnje koje izrađuju ženske torbice i ruksake s narodnim motivima, ali s modernom primjenom.

Iz kategorije: Županija info